Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

«Φουριόζικα» Μερομήνια: «Το μυστικό όπλο του καλοκαιριού στα τέλη Ιουνίου...»

Επιτέλους!

1 Ιουνίου 2023 09:23
«Φουριόζικα» Μερομήνια: «Το μυστικό όπλο του καλοκαιριού στα τέλη Ιουνίου...»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Τα Μερομήνια αποτελούν για κάποιους σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Πολλοί είναι αυτοί που εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, υπάρχουν όμως άλλοι – ιδίως οι μετεωρολόγοι- που τα αμφισβητούν. Στο παρελθόν την έντονη αντίθεσή του είχε εκφράσει και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ. Ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας, ο οποίος αναλύει τα Μερομήνια, παραθέτει τις εκτιμήσεις του για τον Μάιο , τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

«Κόκκινος» συναγερμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - «Μεγάλος όγκος νερού. ΠΡΟΣΟΧΗ...»

Με τον άστατο καιρό να επιμένει και τη θερμοκρασία όμως γενικά να διατηρείται σε καλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Καιρική «ζάλη» από τον Τάσο Αρνιακό - «Το Σαββατοκύριακο βελτιώνεται ο καιρός, αλλά περιμένουμε...»

Καιρός: Για παράταση της καιρικής αστάθειας μίλησε το πρωί της Τετάρτης (31/5) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Τάσος Αρνιακός. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη (31/5) ο καιρός θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες ημέρες με την θερμοκρασία να να αγγίζει τους 27 βαθμούς και τις βροχές να κάνουν την παρουσία τους από το μεσημέρι και έπειτα.

Αύριο Πέμπτη (1/6), ο μήνας ξεκινά με περιορισμό των φαινομένων και βελτίωση του καιρού σε βορειοδυτικά και δυτικά, ενώ από το Σαββατοκύριακο βροχές θα σημειωθούν μόνο στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της χώρας.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας με τον υδράγυρο να αγγίζει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share