Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023

Εξώδικα, καυγάδες και... ξύλο για τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα και τις μετοχές του Kontra - Η στάση του καναλιού και τα διαφορετικά "στρατόπεδα" (Video)

Η κόντρα φίλων και συνεργατών

31 Μαΐου 2023 23:55
Εξώδικα, καυγάδες και... ξύλο για τον Κωνσταντίνο Παπανικόλα και τις μετοχές του Kontra - Η στάση του καναλιού και τα διαφορετικά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το μυστήριο με τις μετοχές και την άδεια λειτουργίας του Kontra Channel που κατείχε ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας λύθηκε, η κόντρα όμως συνεργατών και φίλων συνεχίζεται. Παράλληλα, θολό είναι ακόμα το μυστήριο γύρω από το θάνατο του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, συνιδιοκτήτη του Kontra Channel, αφού οι συνθήκες υπό τις οποίες έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας παραμένουν αδιευκρίνιστες εν αναμονή και των τοξικολογικών εξετάσεων.

Για πρώτη φορά, ο δικηγόρος του ανιψιού του θανόντος αποκάλυψε στο Star τον πραγματικό κάτοχο των μετοχών και προειδοποιεί με εξώδικα και αγωγές, όποιον το αμφισβητήσει.

Για το 25% των μετοχών και την άδεια λειτουργίας του Kontra Channel έγιναν πολλά εξώδικα, συμφωνητικά, πληρεξούσια, καυγάδες, έπεσε μέχρι και ξύλο, πριν ακόμη φύγει από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας.

Όσο φίλοι και συνεργάτες κάνουν σχέδια για εκπομπές, διαφημίσεις και έσοδα, ο δικηγόρος του ανιψιού του καναλάρχη, μέσω του Star, τους ενημερώνει πως κάτοχος υπάρχει και θα αναλάβει δράση άμεσα: ο ανιψιός του.

Ο δικηγόρος του, Ιωάννης Σακκάς δήλωσε στο Star: «Με το έγγραφο αυτό και βάσει της νομοθεσίας, οι μετοχές μεταβιβάστηκαν από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Παπανικόλα εν ζωή 11η Μαΐου 2022, στον ανιψιό του Δ.Σ. Υπάρχει νομοθεσία που λέει ότι οι μετοχές μεταβιβάζονται όχι μόνο με συμβολαιογραφικό έγγραφο από τον Νοέμβριο του 2021 με οποιονδήποτε τρόπο, αρκεί να έχει δημοσιότητα.

Το έγγραφο αυτό έχει, λόγω του ΚΕΠ. Και το Kontra και άλλα στρατόπεδα δεν μπορούν να διεκδικούν τις μετοχές και τον χρόνο στο Kontra του κ. Σ. Αν νομίζουν ότι έχουν δικαιώματα, ιδιού τα δικαστήρια, ιδού και η Ρόδος να πάνε να τα ζητήσουν και να αποδείξουν αυτά που λένε».

Η στάση του Kontra και τα διαφορετικά στρατόπεδα

Για την ώρα, το Kontra εξακολουθεί να παίζει σε επανάληψη τις εκπομπές του Κωνσταντίνου Παπανικόλα και σύμφωνα με πληροφορίες του Star περιμένει τους κληρονόμους.

Τα αδέλφια του καναλάρχη ετοιμάζονται για αποποίηση της κληρονομιάς, όμως στο κίνημα Υγεία Οικολογία που ίδρυσε ο Παπανικόλας είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ό,τι τους είχε υποσχεθεί εγγράφως ο οικολόγος.

Για την ώρα, το Kontra εξακολουθεί να παίζει σε επανάληψη τις εκπομπές του Κωνσταντίνου Παπανικόλα και σύμφωνα με πληροφορίες του star περιμένει τους κληρονόμους. Τα αδέλφια του καναλάρχη ετοιμάζονται για αποποίηση της κληρονομιάς, όμως στο κίνημα υγεία οικολογία που ίδρυσε ο Παπανικάλας είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ο,τι τους είχε υποσχεθεί εγγράφως ο οικολόγος.

«Ο σκοπός που δόθηκε η άδεια συνεχίζεται. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε αν είναι δίκαιο αυτό, αν δεν είναι ας την πάρει πίσω το κράτος. Αυτό είναι θέμα του Kontra. Εμείς σαν κίνημα δεν έχουμε σήμερα είσπραξη από πουθενά, ούτε από το Kontra. Μία ώρα εκπομπή την εβδομάδα μας έδωσε ο πρόεδρος με χαρτιά, με φωνές, με υπογραφές κανείς δεν μας την έδωσε», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Υγεία Οικολογία, Παναγιώτης Μαντάνας.

Η κόντρα φίλων και συνεργατών

Διαθήκη δεν υπάρχει, όπως ισχυρίζεται το περιβάλλον του Παπανικόλα. Η κάθε πλευρά λέει τα δικά της και όλοι δίνουν ραντεβού στα δικαστήρια.

«Αυτοί ονειρεύονται. Βλέπουν δικό τους κανάλι, βλέπουν ώρες. Αυτοί να προωθήσουν την οικολογία; Ούτε ξέρουν πού πατάνε. Ποτέ δεν ήθελε ο Παπανικολας να τον εκπροσωπεί ο Παναγιώτης, ποτέ. Δε συνεργαζόντουσαν, τον είχε οδηγό. Αυτός δεν μπορεί να ξεκινήσει τη μέρα του χωρίς τσιγάρο, με τη διατροφή που έχει απέχει παρασάγκας από την ιδεολογία που γράφει ο Παπανικόλας. Ραπανάκια λέει ό,τι ο νους του δεν πιάνει, ό,τι μπορεί να ρευστοποιήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά για τις εξελίξεις ο επιστήθιος φίλος του Παπανικόλα, Σπύρος Λαμπίρης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share