Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

«Κλείδωσε» την καιρική μεταβολή ο Σάκης Αρναούτογλου: «Οριστικό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος»

Τι πρέπει να προσέξετε όσοι σχεδιάζετε να ταξιδέψετε

31 Μαΐου 2023 17:51
«Κλείδωσε» την καιρική μεταβολή ο Σάκης Αρναούτογλου: «Οριστικό για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Καιρός - Σάκης Αρναούτογλου: Περιορίζεται σημαντικά η αστάθεια το επόμενο 24ωρο. Κάποιες διάσπαρτες μπόρες, τοπικές καταιγίδες ή λασποβροχές θα εντοπίζονται μόνο στα πολύ δυτικά και στα πολύ νότια τμήματα της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει αρκετή ηλιοφάνεια με λίγο περισσότερη ζέστη -κυρίως στη βόρεια χώρα- και παροδικά αυξημένες συννεφιές.

Δείτε επίσης: «Στραπάτσο» από την Χριστίνα Σούζη - «Μέχρι και την Παρασκευή όλα δείχνουν πως...»

Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή

Στην Αττική θα υπάρχουν κάποιες αραιές συννεφιές από το πρωί, οι οποίες προς το απόγευμα θα πυκνώσουν περισσότερο. Η πιθανότητα για κάποια παροδική βροχή είναι μικρή και αφορά το βορειοδυτικό και δυτικό ορεινό-ημιορεινό κομμάτι του νομού. Οι άνεμοι λίγο πιο βορειοανατολικοί στην ανατολική Αττική στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 19 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα. Προς το απόγευμα αυτά θα πυκνώσουν στις πιο ορεινές περιοχές, και υπάρχει η πιθανότητα να δώσουν κάποια παροδική βροχή με τη μορφή μπόρας. Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 17 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαιρία προβλέπεται την Παρασκευή στα κεντρικά και στα βόρεια, με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Αρκετά άστατος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και στο ανατολικό Αιγαίο ενώ παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Κρήτη, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο και ίσως στα ορεινά της Αττικής.

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες σύντομες μπόρες σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος θα υπάρχουν συννεφιές στα δυτικά, κεντρικά και στα νότια χωρίς όμως φαινόμενα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share