Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Διακοπές ρεύματος από την καταιγίδα στην Αθήνα! "Άνοιξαν" οι ουρανοί στο κέντρο - Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες - Συναγερμός Μαρουσάκη, Αρνιακού, Καλλιάνου και Σούζη (photo-video)

Μεγάλη προσχή σε αυτές τις περιοχές!

30 Μαΐου 2023 15:07
Διακοπές ρεύματος από την καταιγίδα στην Αθήνα!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δυνατή καταιγίδα χτύπησε την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρα το μεσημέρι της Τρίτη. Στο κέντρο της πόλης αλλά και στα δυτικά οι ουρανοί ξαφνικά άνοιξαν, ενώ χρήστες του Twitter καταγγέλλουν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές στο λεκανοπέδιο και ειδικά στα νότια. Παράλληλα, οι έμπειροι μετεωρολόγοι Χριστίνα Σούζη, Τάσος Αρνιακός, Κλέαρχος Μαρουσάκης και Γιάννης Καλλιάνος κρούουν καμπανάκι για τρην εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ώρες.

Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, φαινόμενα τα οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τοπικά έντονα.

Περισσότερο θα επηρεαστούν ο ηπειρωτικός κορμός της χώρας, το Ιόνιο, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες, ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στους προγνωστικούς χάρτες, αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων τα τρίωρα 12:00 - 15:00 και 21:00 - 24:00 (ώρα Ελλάδας) της Τρίτης 30/05.

Χάρτες με το που θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Καμία «γιατρειά»: Η Χριστίνα Σούζη προειδοποιεί - «Από το μεσημέρι και μετά βροχές και καταιγίδες σε...»

Καιρός: Στο ίδιο μοτίβο θα κινηθεί και σήμερα ο καιρός και σήμερα (Τρίτη 30/5) με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη. Από το βράδυ αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

Η καιρική αστάθεια θα επιμείνει μέχρι την Πέμπτη στα βόρεια, αλλά αναμένεται ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο με τα φαινόμενα να επιστρέφουν.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη

Σφίγγει ο «κλοιός» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Το φαινόμενο της καιρικής αστάθειας θα επιμείνει σε...»

Καιρός: Για παράταση της καιρικής αστάθειας μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου έκανε λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος στην πρόγνωση καιρού του.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα (Τρίτη 30/5) θα ενισχυθούν βροχοπτώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ και την Τετάρτη (31/5) το σκηνικό του καιρού θα μείνει παρόμοιο.

«Σκωτσέζικο ντουζ» από τον Τάσο Αρνιακό - «Βροχές πάνε και έρχονται. Το σίγουρο είναι ότι του Αγίου Πνεύματος...»

Καιρός: Με άστατο καιρό θα κυλήσει η σημερινή ημέρα σε ολόκληρη την χώρα με τις βροχές και την ηλιοφάνεια να εναλλάσσονται.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, φαίνεται ότι έρχεται μια θερμή μάζα από την νότια Ευρώπη που θα φέρει ένα κύμα ζέστης, ενώ από την άλλη από τα βόρεια καταφτάνει ένα κύμα βροχοπτώσεων με την καιρική αστάθεια να επιμένει.

Μικρή βελτίωση θα υπάρξει την Πέμπτη και την Παρασκευή στα βόρεια με τον καιρό να επιδεινώνεται ξανά το Σαββατοκύριακο.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

"Φέρνει" το καλοκαίρι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική...» - Η περιοχή που θα "χτυπήσει" 30άρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Με τον άστατο καιρό να επιμένει, αναμένεται να κυλήσει και η σημερινή ημέρα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και σήμερα Τρίτη 30/5 θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες σε πολλά τμήματα της χώρας ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, με χαλαζοπτώσεις και έντονους κεραυνούς.

Ενώ η μέρα ξεκινάει με ήπιες καιρικές συνθήκες, όσο προχωράμε προς το μεσημέρι, αναπτύσσονται καταιγιδοφόρα νέφη κατά βάση στον ηπειρωτικό κορμό τα οποία φέρνουν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Φαινόμενα τα οποία είναι σύντομα αλλά πολύ έντονα καθώς συνοδεύονται από μεγάλο όγκο νερού, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς κεραυνούς, αναφέρει ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ. Παράλληλα, την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Τάσος Αρνιακός.

Στην Αττική, η μέρα ξεκινάει με ήπιες συνθήκες αλλά όσο προχωρούμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά δυτικά και βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία πάντως επιμένει στους 26 με 27 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, μπορεί το πεδίο των ανέμων να μην απασχολεί αλλά όταν εκδηλώνονται οι καταιγίδες ο άνεμος μπορεί να ενισχύεται απότομα.

Τι καιρό θα κάνει του Αγίου Πνεύματος - Η περιοχή που θα "χτυπήσει" 30άρι το τριήμερο

Με αυτόν τον άστατο καιρό θα προχωρήσουμε μέχρι την Παρασκευή. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πάντως η αστάθεια θα περιοριστεί, αλλά δεν θα εξαφανιστεί.

Όπως είπε ο κ. Μαρουσάκης προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η αστάθεια θα επιμενει τις απογευματινές ώρες.

Αναφορικά με την θερμοκρασία, επειδή προσεγγίζουν την χώρα μας θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική, ο υδράργυρος το τριήμερο θα φτάσει τους 27 έως 29 βαθμούς, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και 30 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα, κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share