Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στα διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ

Ραγδαίες εξελίξεις!

29 Μαΐου 2023 18:00
Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στα διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ
Από Ανθή Κουρεντζή

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη για παράβαση καθηκόντος ασκήθηκε τη Δευτέρα (29/5) στα στελέχη του ΟΣΕ, από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ αλλά και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του ΟΣΕ, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στα διοικητικά στελέχη του ΟΣΕ

Τα δύο μέλη, σύμφωνα με το larissanet φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, αναμένονται στη Λάρισα Ιταλοί εμπειρογνώμονες μετά από αίτημα του εφέτη ανακριτή, προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Άκυρο αλλά... έγκυρο στην ψυχή: «Στα όνειρα, στα χαμόγελα και στα νιάτα που χάθηκαν άδικα...» - Το συγκινητικό μήνυμα που γράφτηκε σε ψηφοδέλτιο για τις 57 αθώες ψυχές των Τεμπών (photo)

Ένα ψηφοδέλτιο που πέρασε στα άκυρα, αλλά άγγιξε όλους όσοι το διάβασαν και το διέδωσαν, κάνει τον γύρο του διαδικτύου για τις εκλογές. Σε εκλογικό διαμέρισμα στην Κρήτη κάποιος ψηφοφόρος αφιέρωσε την ψήφο του στους νεκρούς στα Τέμπη.

Το ψηφοδέλτιο δημοσιοποίησε στο Facebook ο Σύλλογος Συβρίτου, γράφοντας: «Αυτό το ψηφοδέλτιο βρέθηκε χθες στην καταμέτρηση στο Δημοτικό Σχολείο Θρόνου. Αρκετά συγκινητικό, γι’ αυτό το δημοσιεύουμε. Χωρίς να σχολιάσουμε τίποτα παραπάνω, γιατί είμαστε σύλλογος, ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός».

Παράλληλα, υπό το "βλέμμα" των νεκρών ψυχών στα Τέμπη και ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές, Κώστας Καραμανλής άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο στον οικισμό της Πρώτης Σερρών.

Το συγκινητικό μήνυμα που γράφτηκε σε ψηφοδέλτιο για τις 57 αθώες ψυχές των Τεμπών

Όσο για το περιεχόμενό του, αυτό αναφέρει: «Στις σημερινές (σ.σ. προχθεσινές) εκλογές δε θα ψηφίσω, το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως φόρο τιμής στις 57 αθώες ψυχούλες που χάθηκαν άδικα. Στα όνειρα που χάθηκαν, στα χαμόγελα που χάθηκαν, στα νιάτα που χάθηκαν. Πάρε με όταν φτάσεις…».

Το συγκινητικό μήνυμα που γράφτηκε σε ψηφοδέλτιο για τις 57 αθώες ψυχές των Τεμπών

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share