Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

«Θρίλερ» με θάνατο 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία: Στο επίκεντρο ο καρδιοχειρουργός

Έχει ξεκινήσει μία έρευνα από το υπουργείο Υγείας και συνεχίστηκε από τη Δικαιοσύνη

29 Μαΐου 2023 17:53
«Θρίλερ» με θάνατο 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία: Στο επίκεντρο ο καρδιοχειρουργός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για την υπόθεση με 15 θανάτους παιδιών που χειρουργήθηκαν από τον ίδιο καρδιοχειρουργό και όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους, χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειες του.

Ένα αδιανόητο θρίλερ που αφορά τους θανάτους 15 παιδιών ερευνούν με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής» – η ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές.

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη 15 θανάτων παιδιών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία χειρουργήθηκαν από τον ίδιο καρδιοχειρουργό και, όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους, χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειές του.

Ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο προχώρησε σε αποκαλύψεις για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, έχει ξεκινήσει μία έρευνα από το υπουργείο Υγείας και συνεχίστηκε από τη Δικαιοσύνη.

Έγινε μία παραγγελία στις αστυνομικές υπηρεσίες και κυρίως στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου προκειμένου να ερευνηθεί ποια παιδιά έχουν πεθάνει και τι ακριβώς αναφέρουν οι γονείς τους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ζητηθεί από το υπουργείο Υγείας, συγκεκριμένα από τον κύριο κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό, της Αρχής Διαφάνειας, να γίνει έλεγχος σε συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική όπου πραγματοποιεί τέτοιου είδους επεμβάσεις και χειρουργούσε ο συγκεκριμένος γιατρός.

Ο λόγος ήταν για να βρεθούν τα δεδομένα από τον εξοπλισμό του χειρουργείου αλλά και της ΜΕΘ, να γίνει έλεγχος για την επάρκεια του προσωπικού με κύριο ζητούμενο την μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών και το ποσοστό θνητότητας.

Ο Γιώργος Σαρρής, πρόεδρος της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρίας έκανε την εξής ανάρτηση στο Facebook:

«Πρόσφατες αναφορές στα ΜΜΕ για δικαστικές έρευνες σχετικά με τραγικά αποτελέσματα επεμβάσεων σε κάποιο κέντρο, ευλόγως μπορούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη στην Παιδοκαρδιοχειρουργική. Όπως έχω διατυπώσει και στο παρελθόν, πρέπει να υπάρχει η διαδικασία καταγραφής των δεδομένων επεμβάσδεων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share