Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: Νεκρός 47χρονος χειριστής - Έπεσε πάνω του προπέλα

Κατέρρευσε η σκαλωσιά την ώρα που πραγματοποιούσαν επισκευαστικές εργασίες

29 Μαΐου 2023 15:57
Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: Νεκρός 47χρονος χειριστής - Έπεσε πάνω του προπέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος, που σημειώθηκε το μεσημέρι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας χειριστής γερανού. Την ίδια στιγμή, 26χρονος τουρίστας χτυπήθηκε από κεραυνό μέσα στη θάλασσα και έχασε τη ζωή του.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τζάνειο χωρίς τις αισθήσεις του και τελικά έφυγε από τη ζωή ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά και δύο ακόμη εργάτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δυστύχημα συνέβη εκτός ενός πλοίου στο οποίο γίνονταν επισκευαστικές εργασίες, όταν ένας έλικας που σήκωνε το γερανοφόρο όχημα έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 47χρονος χειριστής.

Ένας ακόμα 47χρονος εργάτης έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια.

Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο μεταφέρθηκε ο άλλος 43χρονος εργάτης ο οποίος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.

Θρήνος στην Κρήτη: Αυτό είναι το 16χρονο παλικαράκι που «έσβησε» σε αγροτικό δυστύχημα - Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο Γιάννη (photo)

Ανείπωτος θρήνος στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Κρούστα Λασιθίου, το χωριό καταγωγής του 16χρονου Γιάννη Χαβάκη που την Κυριακή το μεσημέρι βρήκε τραγικό θάνατο, σε αγροτικό δυστύχημα. Παράλληλα, δύο θανατηφόρα τροχαία είχαμε τα ξημερώματα στην Αττική, με θύματα έναν οδηγό μοτοσικλέτας στο Μαρούσι και μία 21χρονη που ήταν συνοδηγός σε ΙΧ στον Ασπρόπυργο.

Η "μάχη" του 16χρονου με την ακατάσχετη αιμορραγία και το τραγικό φινάλε

Τα πόδια του άτυχου εφήβου είχαν εγκλωβιστεί στη σκαφτική μηχανή που χειριζόταν σε χωράφι της οικογένειάς του, με αποτέλεσμα να υποστεί πολύ βαριά τραύματα.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου με ακατάσχετη αιμορραγία. Παρά τις προσπάθειες, ωστόσο, των γιατρών, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας, συγγενείς και φίλοι θα τον αποχαιρετίσουν στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Κρούστα στις 16.00…

 Αυτό είναι το 16χρονο παλικαράκι που «έσβησε» σε αγροτικό δυστύχημα στην Κρήτη

«Τα παπούτσια είναι ό,τι απέμεινε από το νεκρό παιδί μου!» - "Ράγισε" καρδιές η μητέρα του 37χρονου Γιώργου που "χάθηκε" σε τροχαίο

Στιγμές μεγάλης έντασης υπήρξαν την Πέμπτη, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης με το τροχαίο που είχε σημειωθεί στην οδό Σενετάκη το 2018 και θύμα τον δάσκαλο οδήγησης, Γιώργο Ξυδάκη. Μάλιστα, η δίκη χρειάστηκε και να διακοπεί για λίγο. Παράλληλα, μία τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη στην Πάτρα, όταν ένας 20χρονος έχασε τη ζωή του στην Ελ. Βενιζέλου.

"Ράγισε" καρδιές η μητέρα του 37χρονου Γιώργου που "χάθηκε" σε τροχαίο

Η τραγική μητέρα έβγαλε από την τσάντα της τα παπούτσια του νεκρού παιδιού της. «Αυτά είναι ό,τι μου απέμεινε»!, φώναζε κλαίγοντας. Η δίκη διεκόπη για τις 16 Ιουνίου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Ένας εκ των κατηγορουμένων άρχισε να ουρλιάζει "είμαι αθώος"

Την ίδια ώρα, ένας εκ των κατηγορουμένων άρχισε να ουρλιάζει “είμαι αθώος”! Μάλιστα, οι φωνές του ακούστηκαν σε όλη τη λεωφόρο Δικαιοσύνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι που περνούσαν από κάτω έστρεφαν προς τα πάνω το κεφάλι τους για να δουν τι είχε συμβεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται τέσσερις Κρητικοί – οι δύο αδέρφια – με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια και εγκατάλειψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η οικογένεια του αδικοχαμένου Γιώργου, δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να αναζητά την αλήθεια στο όνομα της δικαίωσης της μνήμης του 37χρονου.

Η οικογένεια του Γ. Ξυδάκη πιστεύει ότι υπήρξε εμπλοκή δεύτερου οχήματος και ότι το παιδί τους εγκαταλείφθηκε αβοήθητο στο χαντάκι.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν, ότι «στήθηκε» ένα σκηνικό από τους κατηγορούμενους ώστε να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους αναφορικά με την πρόκληση του θανατηφόρου τροχαίου.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι από την πλευρά τους αρνούνται κάθε εμπλοκή στο θανατηφόρο τροχαίο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share