Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 26χρονος τουρίστας - Χτυπήθηκε από κεραυνό μέσα στη θάλασσα

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Αγίας Αγάθης

29 Μαΐου 2023 15:43
Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 26χρονος τουρίστας - Χτυπήθηκε από κεραυνό μέσα στη θάλασσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από κεραυνό την ώρα που βρισκόταν στη θάλασσα χτυπήθηκε νεαρός τουρίστας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Αγίας Αγάθης, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Πρόκειται για ένα 26χρονο Βρετανό που βρισκόταν στη Ρόδο για διακοπές.

Δείτε επίσης: Φρικιαστικός θάνατος 15χρονου στην Κρήτη: Νεκρό από εργατικό δυστύχημα το παιδί - Καταπλακώθηκε από φρέζα

Ο νεαρός τουρίστας βρίσκονταν μέσα στο νερό την ώρα που έβρεχε καταρρακτωδώς και, παρά τις εκκλήσεις των υπόλοιπων λουομένων να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα. Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2.00 το μεσημέρι. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και με τη βοήθεια άλλων λουομένων ο 26χρονος νεαρός μεταφέρθηκε στη στεριά όπου οι διασώστες έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε διαδικασία μεταφοράς του στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συνέχισαν τη μάχη των διασωστών του ΕΚΑΒ για να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά.

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 26χρονος τουρίστας - Χτυπήθηκε από κεραυνό μέσα στη θάλασσα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου, αξιωματικοί του οποίου θα διενεργήσουν τη σχετική έρευνα.

«Θεομηνία» στην Ρόδο: Πλημμύρισαν οι δρόμοι του νησιού - Συγκλονιστικές εικόνες από το αεροδρόμιο (video)

Κακοκαιρία: Μια σειρά από προβλήματα δημιούργησε στη Ρόδο η ισχυρή βροχόπτωση που κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και η οποία διήρκησε για περισσότερο από μία ώρα στην πλειονότητα των περιοχών της Ρόδου. Με την ευκαιρία, δείτε τα συγκλονιστικά στιγμιότυπα από τους δρόμους στην Πτολεμαϊδα.

Πιο συγκεκριμένα, τα προβλήματα εντοπίστηκαν σε κεντρικούς δρόμους στην πόλη της Ρόδου, στο οδικό δίκτυο Ρόδου-Λίνδου και Ρόδου-Καμείρου, αλλά κυρίως στον δρόμο έξω από το αεροδρόμιο, ο οποίος μετετράπη σε ποτάμι με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στη μετακίνηση των οδηγών από το σημείο εκείνο.

Πολλές υπαίθριες τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα, επίσης, αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω της βροχόπτωσης σε Ρόδο, Λίνδο, Φαληράκι, Ιαλυσό αλλά και άλλες περιοχές όπου οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν σχεδόν να σταματήσουν τη λειτουργία τους μέχρι να σταματήσει η βροχή.

Μάζευαν τα νερά της βροχής με τους κουβάδες στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Το αεροδρόμιο της Ρόδου πλημμύρισε για μία ακόμη φορά, με τους εργαζόμενους να τρέχουν με κουβάδες και σφουγγαρίστρες να μαζεύουν τα νερά από το εσωτερικό του, και τους επισκέπτες του νησιού που βρίσκονταν μέσα στο αεροδρόμιο, να βλέπουν έκπληκτοι το τριτοκοσμικό αυτό φαινόμενο.

Κάθετος ο Τάσος Αρνιακός: «Επικίνδυνες χαλαζοπτώσεις... Μην αγνοείσετε τις ενδείξεις!»

Καιρός: Την προσοχή όλων μας το επόμενο διάστημα εφιστά ο Τάσος Αρνιακός, που για ακόμη μία φορά δε θέλησε να κρυφτεί μιλώντας για την επέλαση του... φθινοπώρου όλο τον Μάιο και στις αρχές Ιουνίου.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρθηκε στην αστάθεια που θα συνεχιστεί και δεν αποκλείεται να πάρει παράταση μέχρι και τα μέσα του ερχόμενου μήνα, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χαλάζι που θα πέσει σε αρκετές περιοχές.

Η αναλυτική πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share