Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Γκράφιτι στη μνήμη της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου σε δημοτικό σχολείου του Βέλου

Στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και εν γένει την κοινωνία

29 Μαΐου 2023 14:48
Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: Γκράφιτι στη μνήμη της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου σε δημοτικό σχολείου του Βέλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γκράφιτι κατά της βίας, στο πλαίσιο του προγράμματος της UrbanAct «Ζωγραφίζοντας σχολικά κτίρια» υλοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο Βέλου Κορινθίας, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η τοιχογραφία έγινε στη μνήμη της δολοφονημένης Γαρυφαλλιάς Ψαράκου. Η Γαρυφαλλιά δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2021 από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο όπου παραθέριζαν.

Ο Σύλλογος Γονέων, στη σελλίδα του, αναφέρει: «Το πρόγραμμα περιελάμβανε τη δημιουργία μιας μεγάλης δημόσιας τοιχογραφίας και συμμετοχικές δράσεις από τους μαθητές σε χαμηλότερες επιφάνειες του σχολείου. Στόχοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και εν γένει την κοινωνία σχετικά με την έμφυλη βία, να τους ενημερώσει για την ύπαρξή της, να ενθαρρύνει τους μαθητές να υιοθετήσουν θετικές αξίες και την σωστή συμπεριφορά απέναντι στους “άλλους”, ανεξαρτήτως φύλου, να εκφράσουν την αντίθεσή τους ενάντια σε οποιασδήποτε μορφή έμφυλης βίας και γενικότερα της βίας».

Όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης Life In Colour «το έργο μου στο Δημοτικό σχολείο Βέλου έχει μια ποιητική διάθεση. Η αφορμή για αυτήν την τοιχογραφία ήταν ένα τραγικό γεγονός έμφυλης βίας, και υπήρχε ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση κατά την διάρκεια του σχεδιασμού. Εδώ «χρησιμοποίησα» συμβολικά ένα κορίτσι ντυμένο στα λευκά που τα ρούχα της και τα σύννεφα γίνονται ένα. Σε πολλές τοιχογραφίες που κάνω χρησιμοποιώ συμβολισμούς. Το προτιμώ από το να απεικονίζω κάτι ευθέως».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share