Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σάλος με ταβέρνα στην Κάρπαθο: Καταγγελία ότι τηγάνιζαν ζωντανά τα ψάρια! (video)

Τουλάχιστον δεν θα υπήρχε αμφιβολία πως είναι φρέσκα!

29 Μαΐου 2023 14:03
Σάλος με ταβέρνα στην Κάρπαθο: Καταγγελία ότι τηγάνιζαν ζωντανά τα ψάρια! (video)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Σάλος έχει προκληθεί από βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου το οποίο τραβήχτηκε σε ταβέρνα της Καρπάθου και δείχνει ψάρια να τηγανίζονται ενώ είναι ζωντανά. Μετά τη δημοσίευση του υπήρξε έντονη αντίδραση και σχετική καταγγελία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις».

«Κάρπαθος. Έβαζε ζωντανά τα ψάρια στο τηγάνι, που σπαρταρούσαν με μαρτυρικό τρόπο. Έγινε καταγγελία από πολίτη στο ΑΤ Καρπάθου, το οποίο παραξενεμένο ρωτούσε πού υπάγεται αυτή η περίπτωση. Εξηγήσαμε πού υπάγεται (έλεος όμως) και ενημερώσαμε ότι πρόκειται για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ , βασανιστική θανάτωση ζώου. Το παρακολουθούμε με τον σύλλογο της Νέμεσις στη Κάρπαθο. Καθημερινά πια τα βίντεο με ακραίους βασανισμούς ζώων» αναφέρει η «Νέμεσις».

Σύμφωνα με τo karpathiakanea.gr το βίντεο αυτό, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και υπάρχει καταγγελία που ήδη ερευνά η Αστυνομία της Καρπάθου. Μάλιστα έχει σχηματιστεί δικογραφία αν και έχει παρέλθει η διαδικασία του αυτοφώρου».

♦️Πολύ σκληρό βίντεο Κάρπαθος: Μάγειρας έβαζε ζωντανά τα ψάρια στο τηγάνι, που σπαρταρούσαν με μαρτυρικό τρόπο. ♦️Έγινε καταγγελία από πολίτη στο ΑΤ Καρπάθου, το οποίο παραξενεμένο ρωτούσε που υπάγεται αυτή η περίπτωση ♦️Εξηγήσαμε που υπάγεται νομικά και ενημερώσαμε ότι πρόκειται για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ , βασανιστική θανάτωση ζώου ♦️Το παρακολουθούμε με το σύλλογο της Νέμεσις στη Κάρπαθο Καθημερινά πια τα βίντεο με ακραίους βασανισμούς ζώων.

Posted by Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι. on Friday, May 26, 2023

Σκηνές «Αποκάλυψης» στην Αυστραλία - Άνοιξαν οι ουρανοί και έβρεξε ζωντανά ψάρια

Απίστευτες εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι μίας πόλης στην Αυστραλία, καθώς όταν χάλασε ο καιρός και ξεκίνησε να βρέχει, χιλιάδες ψάρια άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό αφήνοντας άφωνους όσους παρατήρησαν το φαινόμενο. Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγο καιρό σεισμός κοντά στα 6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Νέα Γουινέα.

Οι κάτοικοι της Lajamanu, μιας κοινότητας 560 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάθριν στο βόρειο άκρο της ερήμου Tanami, δήλωσαν ότι έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν τα ψάρια να πέφτουν κατά τη διάρκεια ισχυρής βροχόπτωσης.

«Είδαμε μια μεγάλη καταιγίδα να κατευθύνεται προς την κοινότητά μου και νομίζαμε ότι επρόκειτο απλώς για βροχή», δήλωσε ο τοπικός σύμβουλος του Lajamanu και της κεντρικής ερήμου Andrew Johnson Japanangka, σύμφωνα με το ABC.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, τα ψάρια, που «είχαν μέγεθος περίπου δύο δαχτύλων» ήταν ακόμη ζωντανά όταν έπεσαν από τον ουρανό και παιδιά της κωμόπολης έτρεξαν να τα μαζέψουν και να τα βάλουν σε γυάλες.

Στην ίδια κωμόπολη έχει «βρέξει» κι άλλες φορές ψάρια στο παρελθόν. Αν και ο ίδιος πολίτης έχει γίνει μάρτυρας κι άλλες φορές του περίεργου αυτού φαινομένου, δεν παύει να τον εκπλήσσει. «Νομίζω ότι είναι μια ευλογία από τον Θεό», είπε.

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε στο Λαταζμάνου το 2010, το 2004 και το 1974 από ισχυρά ανοδικά ρεύματα, όπως ανεμοστρόβιλοι, που ρουφούν νερό και ψάρια από τα ποτάμια και τα ρίχνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Ο ιχθυολόγος του Μουσείου Κουίνσλαντ, Τζεφ Τζόνσον, διαπίστωσε ότι «έβρεξε» αυστραλιανή πέρκα σε μέγεθος παιδικής παλάμης. Η βροχή έγινε τη νύχτα και ο κόσμος τα είδε το πρωί, σκορπισμένα σε όλη την πόλη. Πολλά από τα ψάρια ήταν ακόμη ζωντανά.

Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση

Για την ώρα, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν το φαινόμενο, ενώ σημειώνεται ότι είναι ασυνήθιστο, αλλά όχι πρωτοφανές. Ήδη έχουν καταγραφεί περιπτώσεις βροχής με βατράχια, νυχτερίδες, σκουλήκια ή αράχνες. Ο ακριβής λόγος δεν είναι γνωστός. Βασική θεωρία υποστηρίζει ότι τα ζώα μπορεί να παρασύρθηκαν από μια δίνη νερού – μια στήλη αέρα που μοιάζει με ανεμοστρόβιλο που σχηματίζεται πάνω από το νερό και μετέφερε τα ψάρια σε μεγάλη απόσταση από τη θάλασσα, μέσα από την ατμόσφαιρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share