Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023

«Καρφί» για καύσωνα από τα Μερομήνια - «Η μεταβολή θα είναι ραγδαία…»

Το σκηνικό θα αλλάξει άρδην!

28 Μαΐου 2023 17:48
«Καρφί» για καύσωνα από τα Μερομήνια - «Η μεταβολή θα είναι ραγδαία…»
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Τα Μερομήνια έχουν τον τρόπο τους να μας προειδοποιούν μακροπρόθεσμα για τον καιρό, αναφέροντας το τι πρέπει να περιμένουμε σε «βαθύτερο» ορίζοντα, με τον Τάσο Αρνιακό παράλληλα να επισημαίνει «επικίνδυνες χαλαζοπτώσεις... Μην αγνοήσετε τις ενδείξεις!»

Επισημαίνουν, μάλιστα, και το πότε θα έρθει ο πρώτος καύσωνας, που δε θα μας επισκεφθεί νωρίς.Ο Ιούνιος του 2023 θα μας έρθει με πρόσκαιρη κακοκαιρία.

Μερομήνια 2023: Ο καιρός του Ιουνίου

Ο Ιούνιος του 2023 θα μας έρθει με πρόσκαιρη κακοκαιρία. Του Αγίου Πνεύματος (05.06.2023) ο καιρός αναμένεται άστατος με λίγες βροχές και δυνατούς ανέμους.

Στα μέσα του Ιουνίου 2023 θα επιστρέψει η καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας και ζέστη (…ώρα να ξεχυθούμε σε καφετέριες, παραλίες κλπ). Ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος και σύμφωνα με τα καιρικά δεδομένα της εποχής. Θερμοκρασίες έως 29°C (ενδεχομένως να έχουμε και τους πρώτους καύσωνες του καλοκαιριού) και αέρηδες έως 4 Bf.

Θερμοκρασίες καύσωνα
Θερμοκρασίες καύσωνα

Μερομήνια 2023: Ο καιρός του Ιουλίου

Τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2023 ο καιρός αναμένεται να είναι ασταθής με σποραδικές κατά τόπους μπόρες και έντονο μελτέμι. Θερμοκρασία έως 32°C. Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου του 2023 αναμένεται μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας και καύσωνας. Τα πρώτα κλιματιστικά παίρνουν μπροστά.

Έντονη ζέστη – καύσωνας το τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη (καμίνι όλη η χώρα). Μελτέμια στο Αιγαίο βελτιώνουν ελαφρώς την κατάσταση. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω του καιρού (ζέστη & αέρας).

Μερομήνια 2023: Ο καιρός του Αυγούστου

Για τα «μπάνια του λαού», ο καιρός προβλέπεται να είναι φυσιολογικός για την εποχή. Αρκετή ζέστη με τα αυγουστιάτικα μελτέμια στο Αιγαίο να δροσίζουν και να βελτιώνουν το αίσθημα ζέστης.

Το δεύτερο δεκαήμερο τον Αύγουστο του 2023 αναμένεται να έχει αρκετή ζέστη (καύσωνας). Τοπικές μπόρες και ξαφνικά μπουρίνια ενδεχομένως να «χτυπήσουν» την Βόρεια Ελλάδα (στα παραθαλλάσια μέρη). Την ημέρα της Παναγίας (15.08.2023) θα έχουμε αρκετή ζέστη και απουσία ανέμων.

Θερμοκρασίες καύσωνα
Θερμοκρασίες καύσωνα

Η σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων στα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να γίνει με αίθρια καιρικά φαινόμενα, λίγους ανέμους στα πελάγη και φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή (έως 31°C).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share