Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

«Αστραπόβροντο» από τον Τάσο Αρνιακό - «Έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή σε...»

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

27 Μαΐου 2023 20:35
«Αστραπόβροντο» από τον Τάσο Αρνιακό - «Έντονα καιρικά φαινόμενα την Κυριακή σε...»
Από Ανθή Κουρεντζή

Καιρός: Με χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες στα βόρεια τμήματα της χώρας θα κυλήσει η αυριανή ημέρα (Κυριακή 28/5), σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό. Με την ευκαιρία, δείτε την έκτακτη προειδοποίηση από το meteo.

Η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές ομίχλες, νεφώσεις που στην σενέχεια θα πυκνώσουν, ενώ δεν θα λείψουν οι βροχές ακόμα και στην Αττική με τον υδράγυρο να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

«Βύθιση» από τα Μερομήνια: «Ο καταραμένος Μάης ήταν μόνο η αρχή...»

Τα Μερομήνια είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού και αποτελεί μια πολύ παλαιά μέθοδο πρόβλεψης για ολόκληρο τον χρόνο.

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Αξίζει να αναφερθεί ότι, τα Μερομήνια καταγράφουν μόνο τις “τάσεις του καιρού” και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλή πρόβλεψη καιρικών συνθηκών. Μετά την παρουσίαση των προβλέψεων για τον καιρό των τελευταίων ημερών του Μαϊου, ας δούμε με τι καιρό θα περάσουμε του Αγίου Πνεύματος.

Μερομήνια: Τι προβλέπεται για του Αγίου Πνεύματος

Μερομήνια 2023

ΙΟΥΝΙΟΣ

  • Μπαίνει και βγαίνει ανοιξιάτικος καλοκαιρινός.
  • Απο τις 9 του μήνα γεννητούρια υψηλών θερμοκρασιών.
  • Ισως κανουν ποδαρικο και τα ετήσια μελτέμια.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2023

Τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου (1-7/6) ο καιρός αναμένεται να είναι ασταθής με σποραδικές κατά τόπους μπόρες και έντονο μελτέμι. Κανονικές θα είναι οι θερμοκρασίες στα Βόρεια, υψηλές στα κεντρικά και τα νότια, έως πολύ υψηλές στα νοτιοανατολικά.

Την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου η καλοκαιρία θα συνεχιστεί. Ήπιες έως και υψηλές θερμοκρασίες τοπικά στα νότια και την Κρήτη. Τα πρώτα κλιματιστικά παίρνουν μπροστά.

Την Τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, εκτός από μερικές αστάθειες που θα παρατηρηθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα εμφανιστούν στην Πελοπόννησο και στα δυτικά της χώρας.

Τη τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου εμφανίζονται τα πρώτα 40αρια. Σε πολλές περιοχές, μάλιστα, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 °C. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλός. Η ζέστη σε συνδυασμό με τον αέρα και την υγρασία θα προκαλέσει ένα εκρηκτικό μείγμα. Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να πέσουν μερικές μπόρες στην Μακεδονία.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

Τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και ο λαός αναμένεται να ξεχυθεί στις παραλίες της χώρας. Ο καύσωνας θα πλήξει όλη τη χώρα με τις θερμοκρασίες να παραμένουν άνω των 40 °C. Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου είναι πιθανή και η εμφάνιση της αφρικανικής σκόνης.

Την ημέρα της Παναγίας (15/8/2023) θα έχουμε αρκετή ζέστη και απουσία ανέμων.

Στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, ο καιρός αναμένεται ζεστός και υγρός στα νοτιοανατολικά και ανατολικά τμήματα της χώρας. Πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει στη Μακεδονία. Πολύ πιθανόν είναι περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας να «χτυπηθούν» από καταιγίδες.

Η σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων στα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να γίνει με πολλούς νοτιάδες και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share