Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

«Αγόρια στο ντους»: Περιλαμβάνει σκηνές με φιλί μεταξύ αγοριών! Στα κάγκελα οι γονείς για την προβολή σε Δημοτικό σχολείο της Αθήνας - Το trailer της επίμαχης ταινίας (Video)

Την άμεση αντίδραση των γονέων προκάλεσε η "κίνηση" δασκάλας να προβάλει στους 10χρονους μαθητές μια ταινία που περιλαμβάνει σκηνές με φιλί μεταξύ αγοριών

24 Μαΐου 2023 15:01
«Αγόρια στο ντους»: Περιλαμβάνει σκηνές με φιλί μεταξύ αγοριών! Στα κάγκελα οι γονείς για την προβολή σε Δημοτικό σχολείο της Αθήνας - Το trailer της επίμαχης ταινίας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει μία καταγγελία, σύμφωνα με την οποία μια δασκάλα φέρεται να πρόβαλε ταινία με ερωτικές περιπτύξεις 12χρονων αγοριών στους μαθητές ηλικίας 10 ετών δημοτικού σχολείου της Αθήνας.

Ειδικότερα, την καταγγελία έφερε στο φως η εφημερίδα «Δημοκρατία», αναφέροντας ότι η εν λόγω δασκάλα έβαλε στους μαθητές να δουν την ταινία «Αγόρια στο ντους» πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Σ@ξου@λική παρενόχληση ανηλίκων: Πότε είναι κακούργημα και πότε πλημμέλημα; Η περίπτωση του 48χρονου δασκάλου και της 35χρονης καθηγήτριας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι γονείς ενός αγοριού διαπίστωσαν πως υπήρχε έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά του, καθώς είχε μπερδευτεί από όσα είχε δει στην ταινία. Το παιδί τους αποκάλυψε τι είχε γίνει και έτσι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονέων των μαθητών, οι οποίοι δηλώνουν σοκαρισμένοι και διαμαρτυρήθηκαν για την αντιπαιδαγωγική μορφή της ταινίας, καθώς και την υποβολιμαία προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικα παιδιά.

Επίσης, μιλώντας στην εφημερίδα επεσήμαναν ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους «για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα».

Οι καταγγέλλοντες ζήτησαν διαμέσου του δικηγόρου Αθηνών Χαράλαμπου Β. Κατσιβαρδά, με εξώδικη όχληση διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο, να γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή «καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του υπουργείου Παιδείας».

Τέλος, ζήτησαν να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας.

Το trailer της ταινίας:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share