Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πάτρα: Επιχειρηματίας έγινε ιερέας για να γλιτώσει από τα χρέη του - «Δεν μπορούσα να τους πληρώσω»

Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία

16 Μαΐου 2023 17:37
Πάτρα: Επιχειρηματίας έγινε ιερέας για να γλιτώσει από τα χρέη του - «Δεν μπορούσα να τους πληρώσω»
Από Ανθή Κουρεντζή

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η υπόθεση επιχειρηματία που έγινε ιερέας στην Αθήνα για να γλιτώσει από τα χρέη. Υπενθυμίζεται, ότι συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για την μικρή Νικολία από την Πάτρα που αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Αννόβερο.

Πρόκειται για έναν πολύ γνωστό επιχειρηματία που διατηρούσε κατάστημα με παπούτσια από το 1993 ως το 2011 στο κέντρο της Πάτρας.

Δεν κατάφερε, όμως, να διασώσει την επιχείρησή του μέσα στη κρίση αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της ιεροσύνης και πλέον λειτουργεί σε εκκλησία στα βόρεια προάστια.

Είχε πει στους προμηθευτές του ότι δεν έχει χρήματα και να πάρουν το εμπόρευμα που τους είχαν δώσει. Αυτοί όμως δεν δέχτηκαν και ζητούν όσα χρήματα τους χρωστάει.

Όπως αναφέρουν εξαφανίστηκε σε μια νύχτα, έκλεισε κινητά και χάθηκε. Πλέον είναι εφημέριος σε εκκλησία των Βριλησσίων και πολύτεχνος πατέρας.

Ο ιερέας εξηγεί τι ακριβώς τι έχει συμβεί μιλώντας στην εκπομπή Tlive και παραδέχεται ότι οφείλει χρήματα στους προμηθευτές του.

«Σταμάτησα την εμπορική μου δραστηριότητα σχεδόν από το 2010. Η επιχείρηση ήταν οικογενειακή από το 1993. 18 ολόκληρα χρόνια. Τα προβλήματα ξεκίνησαν με την κρίση. Δεν είχα την οικονομική άνεση να τους πληρώσω. Τι να έκανα; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αστική διαφορά με έναν προμηθευτή για την οποία έχουν επιληφθεί τα δικαστήρια και έχει βγει από απόφαση. Στον συγκεκριμένο κατέβαλα ένα ποσό που συμφωνήσαμε 200 ευρώ το μήνα. Είναι και άλλοι προμηθευτές. Υπάρχουν νόμοι και δικαστήρια. Δεν ισχύουν τα υπέρογκα ποσά που αναφέρουν. Είναι ψέματα. Υπάρχουν χαρτιά και αποδεικνύονται. Εμένα δεν μου έδωσαν χρήματα μου έδωσαν εμπορεύματα. Όταν ήταν να κλείσει η επιχείρηση τους κάλεσα να πάρουν τα εμπορεύματά τους πίσω ώστε να μην υπάρχει κάποια οικονομική εκκρεμότητα, αλλά δεν το δέχτηκαν. Προσπάθησα να μειώσω τη ζημιά».

Όπως αναφέρει ο ιερέας δεν κρύφτηκε και υποστηρίζει ότι ήθελε να γίνει ιερέας από μικρό παιδί. «Ποτέ δεν κρύφτηκα. Το προφίλ μου ήταν πάντα στα social media. Έχω δικηγόρο στην Πάτρα. Ήθελα να γίνω ιερέας από μικρό παιδί. Αυτό δεν έχει σχέση με την ιεροσύνη. Είμαι 12 χρόνια ιερέας. Δεν έγινα χθες. Τώρα αν κάποιος θέλει να μεμφθεί την ιεροσύνη μπορεί να το κάνει. Να μέμφονταν την ιεροσύνη αν εγώ είχα λεφτά και έκανα μια πολυτελή ζωή».

Θεσσαλονίκη: Απίθανες στιγμές με τον κουκουλοφόρο - Τη μια στιγμή έτρεξε να φύγει και την άλλη... αγκάλιασε τον ιερέα

Εντύπωση δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη η κινηματογραφική καταδίωξη δύο κουκουλοφόρων που πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα, ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη, καταλήγοντας σε καμπαναριό εκκλησίας, αν και στο τέλος συνελήφθησαν.

Τα δύο άτομα τράπηκαν σε φυγή και τότε ξεκίνησε μία τρελή καταδίωξη. Κάποια στιγμή, οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα και ο ένας από τους κουκουλοφόρους πήδηξε και βρέθηκε στην οροφή του πυροσβεστικού οχήματος.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η σύλληψη του ήταν θέμα λεπτών, ξαφνικά ο κουκουλοφόρος με ένα σάλτο πήδησε από το όχημα και τράπηκε σε φυγή μπροστά στα έκπληκτα μάτια των αστυνομικών και των περαστικών.

Ακολούθησε καταδίωξη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στη σύλληψη του κουκουλοφόρου.

Δεν είναι γνωστό ακόμη εάν πρόκειται για διαρρήκτες ή εάν ήθελαν να κάνουν γκράφιτι στην ταράτσα του κτιρίου, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι.

Η στιγμή της αγκαλιάς με τον ιερέα

Ο δεύτερος δράστης παρέμενε για κάποια ώρα ακόμη πάνω σε ταράτσα και, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, έλεγε σε αστυνομικό ότι «εμείς εδώ ήρθαμε για να ζωγραφίσουμε», για να αγκαλιαστεί στο τέλος με τον ιερέα, που διαπραγματεύτηκε για να κατέβει.

Σημειώνεται πως δεν είναι γνωστό ακόμη εάν πρόκειται για διαρρήκτες ή εάν ήθελαν να κάνουν γκράφιτι στην ταράτσα του κτιρίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share