Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

«Ολοφυρμός» Σάκη Αρναούτογλου: «Θα χτυπηθεί η Αθήνα - Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη μέχρι...»

Σε ποιες περιοχές υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για καταιγίδα

15 Μαΐου 2023 18:48
«Ολοφυρμός» Σάκη Αρναούτογλου: «Θα χτυπηθεί η Αθήνα - Λασποβροχές και αφρικανική σκόνη μέχρι...»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Συννεφιά θα επικρατήσει από το πρωί της Τρίτης (16/5) σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, πιο αραιή στις ανατολικές-νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου.

Θολή θα είναι η ατμόσφαιρα στη χώρα λόγω αφρικανικής σκόνης, περισσότερο στα δυτικά-νοτιοδυτικά, εκεί που θα υπάρξουν και βροχές, οι οποίες σε συνδυασμό με τη σκόνη αναμένεται να μετατραπούν σε λασποβροχές. Πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο.

Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου, τη βόρεια Στερεά, τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στην πορεία της ημέρας και μέχρι αργά το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της βόρειας Στερεάς και της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για διάσπαρτες μπόρες ή τοπικές καταιγίδες.

Οι λασποβροχές προς το απόγευμα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Στην Αττική αναμένεται συννεφιά, βαθμιαία αυξημένη και λασποβροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι βορειοδυτική στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα επικρατήσει συννεφιά από το πρωί, με ασθενείς λασποβροχές, περισσότερες το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

«Ντουβρουτζάς» από τα Μερομήνια - «Από τα μέσα Ιουνίου και μετά έρχεται...»

Μερομήνια: Ο Ιούνιος του 2023 θα μας έρθει με πρόσκαιρη κακοκαιρία. Πιο συγκεκριμένα του Αγίου Πνεύματος (5/6) ο καιρός αναμένεται άστατος με λίγες βροχές και δυνατούς ανέμους. Στα μέσα του Ιουνίου 2023 θα επιστρέψει η καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας και ζέστη (…ώρα να ξεχυθούμε σε καφετέριες, παραλίες κλπ).

Ο καιρός θα διατηρηθεί αίθριος και σύμφωνα με τα καιρικά δεδομένα της εποχής. Θερμοκρασίες έως 29°C (ενδεχομένως να έχουμε και τους πρώτους καύσωνες του καλοκαιριού) και αέρηδες έως 4 Bf.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share