Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ζωγράφου: Πεδίο μάχης η περιοχή - Επεισόδια με μολότοφ από κουκουλοφόρους - Κάηκαν δύο αυτοκίνητα

Ένταση στην Ούλωφ Πάλμε

13 Μαΐου 2023 07:52
Ζωγράφου: Πεδίο μάχης η περιοχή - Επεισόδια με μολότοφ από κουκουλοφόρους - Κάηκαν δύο αυτοκίνητα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η οδός Ούλωφ Πάλμε, στου Ζωγράφου, στο ύψος της Πανεπιστημιούπολης, εξαιτίας των επεισοδίων που προκλήθηκαν ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς. Αποτέλεσμα ήταν να καούν δύο αμάξια από τις μολότοφ.

Μολότοφ και κρότου-λάμψης

Κατά τις 03:30 σήμερα Σάββατο, περίπου 30 άτομα βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, αναγκάζοντας τους κουκουλοφόρους να επιστρέψουν στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Ενώ αίσθηση είχε προκαλέσει πριν λίγο καιρό η αντιμετώπιση της αστυνομίας σε διαδηλωτές.

Σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα

Από τις βόμβες μολότοφ προκλήθηκε πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι για τα επεισόδια προσήχθησαν δύο άτομα.

Καμένο αυτοκίνητο στου Ζωγράφου μετά τα επεισόδια
Καμένο αυτοκίνητο στου Ζωγράφου μετά τα επεισόδια

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν μια ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων βγήκε από το χώρο της Πανεπιστημιούπολης και συνεπλάκη με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή.

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες και βόμβες μολότοφ με τους άνδρες των ΜΑΤ να προχωρούν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες.

Για περισσότερο από μισή ώρα η περιοχή μπροστά από την Πανεπιστημιούπολη είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης ενώ από τα επεισόδια προκλήθηκε πυρκαγιά σε τρία, σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα δύο κάηκαν ολοσχερώς ενώ το τρίτο υπέστη σοβαρές, υλικές ζημιές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share