Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καβάλα: Παιδί 2,5 ετών κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο της μητέρας του - Οι άμεσες ενέργειες που έγιναν για να απεγκλωβιστεί

Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν σωτήρια

12 Μαΐου 2023 16:56
Καβάλα: Παιδί 2,5 ετών κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο της μητέρας του - Οι άμεσες ενέργειες που έγιναν για να απεγκλωβιστεί
Από Κυριάκος Μελλίδης

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/5) στο κέντρο της Καβάλας. Σύμφωνα με το CENTER TV, μία μητέρα εξήλθε από το αυτοκίνητο της για λίγο και το αυτόματο κλείδωμα του οχήματος ενεργοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα το μόλις 2,5 ετών παιδί της.

Άμεσα, η μητέρα μαζί με τους διερχόμενους πολίτες αλλά και τους ιδιοκτήτες και υπεύθυνους καταστήματος, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία προκειμένου να απεγκλωβίσουν το μικρό παιδί, όπως αναφέρει το thestival.

Απεγκλωβισμός παιδιού από αυτοκίνητο στην Καβάλα
Απεγκλωβισμός παιδιού από αυτοκίνητο στην Καβάλα

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: «Είναι ψυχούλα, τον αγαπώ» - Τα συγκινητικά λόγια της μητέρας του νεκρού βρέφους στον 37χρονο (Video)

Πλήρης στήριξη στον σύζυγο της από τη μητέρα του νεκρού βρέφους που έχασε τη ζωή του στην Άρτα - «Είναι ψυχούλα ο Κώστας, τον αγαπώ».

Δεν έχει τέλος το δράμα για την οικογένεια του 5,5 μηνών βρέφους από την Άρτα το οποίο ξέχασε στο αυτοκίνητό του ο πατέρας του, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σπαρακτικές ήταν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν, σήμερα Παρασκευή 12 Μαΐου, στο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας όπου απολογήθηκε στον ανακριτή ο πατέρας και έπειτα αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Όπως δήλωσαν άτομα που γνώριζουν την οικογένεια του άτυχου μωρού, η μητέρα στέκεται στο πλευρό του συζύγου της, θρηνώντας την απώλεια του παιδιού τους.

Συγκινητικά είναι τα λόγια της μητέρας στο σύζυγό της τα οποία μετέφερε συνάδελφος του πατέρα και φίλη του ζευγαριού.

«Στηρίζει τον Κώστα, τον αγαπάει η Μαρία. Τον είπε ''ψυχούλα'', γιατί τον αποκαλούσα κι εγώ, ψυχούλα, ''είναι ψυχούλα ο Κώστας, τον αγαπώ'', τα ίδια είπε κι ο Κώστας. Απομένει να ολοκληρωθεί αυτό το δράμα αύριο και να δούμε πως θα προχωρήσουμε παρακάτω μαζί τους», δήλωσε μεταξύ άλλων η φίλη του ζευγαριού.

«Ήταν καταπληκτικοί γονείς. Υποδειγματικός πατέρας ο Κωστάκης, ούτε σε φίλους ούτε σε γνωστούς έχω συναντήσει τέτοιο μπαμπά» δήλωσε επίσης

«Τον περιμένουμε στη δουλειά να τον αγκαλιάσουμε, όλοι αυτό περιμένουμε όλοι οι συνάδελφοι περιμένουμε πώς και πώς. Αγαπημένο ζευγάρι. Ήρθε το παιδάκι με μεγάλη χαρά, δυο αγαπημένα παιδιά, πολύ ηθικά, είναι τίμια. Εργατικά παιδιά. Δεν βρίσκω λόγια. ''Γιατί;'' λες. Όπως λέει και ο ίδιος ''σε εμένα γιατί''; Ήταν σαν να το μεγαλώναμε όλοι μαζί το παιδί. Τα παιχνίδια του μυαλού και της μοίρας να πω; Ίσως…» πρόσθεσε.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τη μητέρα του νεκρού βρέφους

Εξιτήριο από το νοσοκομείο έλαβε η μητέρα του 5,5 μηνών βρέφους το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ξεχασμένο μέσα στο αυτοκίνητο από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα βρίσκεται πλέον στο σπίτι της μαζί με τους γονείς της αλλά και με την παρουσία ψυχολόγου και αστυνομικών.

Στο πλευρό της αναμένεται να βρεθεί και ο 37χρονος σύζυγος της καθώς έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο ίδιος υποστήριξε για ακόμα μια φορά πως σταμάτησε το μυαλό του και εμφανίστηκε σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Στο πλευρό του ήταν οι συνάδελφοί του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο σε μία κίνηση συμπαράστασης.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

«Η δίωξη που αρχικά του ασκήθηκε ήταν ορθή με τα στοιχεία που είχαν ανακρίτρια και εισαγγελέας. Ελπίζω ότι η κατηγορία θα μεταβληθεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια» σχολίασε έπειτα ο δικηγόρος.

Αναφέρθηκε δε για τον λόγο για τον οποίο ο πατέρας ανέλαβε εκείνος να μεταφέρει το παιδί του στο βρεφονηπιακό σταθμό τη μοιραία μέρα:

«Ο άνθρωπος έχασε την επίγνωση. Επειδή ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού που έβγαζε δόντια και είχε κολικούς, η γυναίκα του είχε ατύχημα και φοβόταν να πάει το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό και έτσι το πήγε αυτός. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ με το παιδί στο πίσω κάθισμα. Εκείνη την ώρα σταμάτησε το μυαλό του. Πήγε στη Λευκάδα εκτέλεσε το έργο του, όταν πήγε η γυναίκα του να πάρει το παιδί, αντιλήφθηκε ότι δεν είχε αφήσει το παιδί. Έτρεξαν και οι δύο εκεί και καταλαβαίνετε ότι κανείς δεν θα ήθελε να είναι κανείς στη θέση αυτή», είπε ο Δημήτρης Λαμπράκης.

Οι συνάδελφοι του 37χρονου είπαν στους δημοσιογράφους ότι έχουν συγκλονιστεί από το γεγονός, έκαναν λόγο για έναν πολύ καλό άνθρωπο, συνάδελφο και πως οι προσευχές τους είναι κοντά του.

Η αγκαλιά των γονιών και ο θρήνος για το παιδί τους

Οι δυό γονεί συντετριμένοι από το τραγικό συμβά, κατά πληροφορίες συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης και αγκαλιασμένοι ξέσπασαν σε κλάματα για την 5,5 μηνών κόρη τους που έφυγε από τη ζωή από θερμοπληξία, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο MEGA δήλωσε ότι η μητέρα έχει αρχίσει να δίνει ελαφρυντικά στον πατέρα: «Η μητέρα από χθες είναι καλύτερα, άρχισε να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της και ζήτησε να τον δει. Τον είδε σήμερα το πρωί περίπου στις 10 η ώρα και πάλι το μεσημέρι ζήτησε κι είδε η μητέρα του βρέφους τον σύζυγό της»

Ειδικά για την κατάσταση του πατέρα είπε ο κ. Γιαννάκος: «Ο πατέρας είναι σε άσχημη κατάσταση, είναι σε σοκ. Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια να παραστούν στην κηδεία του βρέφους».

Για την πρωινή συνάντηση που είχε το ζευγάρι ανέφερε ο κ. Γιαννάκος ότι η σύζυγος είπε ότι δεν φταίει σε κάτι ο σύζυγός της.

Το Σάββατο η κηδεία του μωρού

Το Σάββατο θα γίνει η κηδεία του μωρού με τους δύο γονείς να έχουν πάρει άδεια κι από το νοσοκομείο που νοσηλεύονται να παραστούν στην κηδεία του παιδιού τους.

Ο ιερέας θα διαβάσει μια ευχή και το όνομα που θα δοθεί στο παιδί θα είναι Λυδία – Ελένη.

Χθες, περαστικοί άφησαν λίγα λουλούδια κι ένα κερί στο σημείο που έσβησε το 5,5 μηνών κοριτσάκι, με το μύνημα «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share