Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Τα μνημόνια συνεργασίας σας μάραναν»: Δύο μήνες μετά τα Τέμπη και το χάλι παραμένει!

Τα σχόλια είναι περιττά!

9 Μαΐου 2023 15:29
«Τα μνημόνια συνεργασίας σας μάραναν»: Δύο μήνες μετά τα Τέμπη και το χάλι παραμένει!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Αν και έχουν περάσει δύο και πλέον μήνες από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, η κατάσταση στον ελληνικό σιδηρόδρομο και ιδιαίτερα στη βασική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη παραμένει προβληματική.

Ο επικεφαλής του σωματείου των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας δημοσίευσε φωτογραφίες στην προσωπική του σελίδα στο facebook για να τονίσει ότι η πορεία των αμαξοστοιχιών επηρεάζεται από κλαδιά και φυλλώματα δέντρων τα οποία δεν έχουν κλαδευτεί όπως θα έπρεπε.

Αναλυτικά ο κ. Γενιδούνιας γράφει:

Καλημέρα. Βγάζουμε χτες τα χάλια με τα δέντρα στην περιοχή της Ημαθίας στο Αθήνα -Θεσσαλονίκη . Χτες βράδυ στην περιοχή φυσάει αέρας, πέφτουν δεκάδες κλαδιά στα κορόιδα τους μηχανοδηγούς, που κυκλοφορούν τον «δρόμο του μεταξιού» στις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες και έχουν πάρει εντολή «γραμμή ελεύθερη» . Κατά τα λοιπά , τους υπεύθυνους τους μάραναν τα μνημόνια συνεργασίας.

Οι συνάδελφοι μας είναι καλά, η Διοίκηση του ΟΣΕ θα πρέπει όμως να μας πει μέχρι την Παρασκευή πότε θα κλαδέψει το δάσος δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές. 4 χρόνια τώρα , δόθηκαν δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις (για το καθετί) από την Κυβέρνηση του κ.Μητσοτακη. Να κλαδέψουν τα δέντρα όμως δεν μπορούσαν, παρότι είχαν λάβει δεκάδες προειδοποιήσεις.

Έρχεται κ καλοκαίρι και με όλα αυτά δίπλα στις γραμμές ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι τεράστιος, εκτός από τον κίνδυνο τραυματισμών των εργαζομενων. Την Πέμπτη στην συνέντευξη τύπου θα δείξουμε & άλλα. Η Hellenic θα μιλήσει για αυτά; Θυμάμαι ότι είχαν βγάλει ένα video όλη την διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη πριν 5 μήνες για να το δείξουν στην πολιτική ηγεσία. Εγώ ήμουν Μηχανοδηγος σε εκείνο το τρένο. Μήπως θα πρέπει να το δημοσιεύσουν;

Καλημέρα. Βγάζουμε χτες τα χάλια με τα δέντρα στην περιοχή της Ημαθίας στο Αθήνα -Θεσσαλονίκη . Χτες βράδυ στην περιοχή...

Posted by Kostas Genidounias on Monday, May 8, 2023
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share