Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

«"Έτρεχαν" τα αίματα! Ο φίλος μου έβαλε το χέρι του στον λαιμό μου... έλεγε "άνοιξε τα μάτια σου, μείνε μαζί μου"» - Οι δραματικές στιγμές του 18χρονου Δημήτρη που μαχαιρώθηκε από 17χρονο

«Ήταν ένα μαρτύριο, να μην το ζήσει κανένας άνθρωπος...»

3 Μαΐου 2023 10:36
«
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αγκαλιά με τη μητέρα του βγήκε από το νοσοκομείο ο 18χρονος Δημήτρης που μαχαιρώθηκε με πρωτοφανή αγριότητα από έναν 17χρονο την Δευτέρα του Πάσχα στο κέντρο της Αθήνας στην περιοχή της Ακρόπολης.

Ο Δημήτρης είχε βγει βόλτα με φίλους του όταν δέχθηκε την επίθεση από τον ανήλικο και ακόμη έναν νεαρό οι οποίοι επιχείρησαν να τον ληστέψουν. Οι δυο δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία ενώ ο 18χρονος πήρε εξιτήριο και μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή μας και την Κατερίνα Σουλιώτη.

Οι δραματικές στιγμές του 18χρονου Δημήτρη που μαχαιρώθηκε από 17χρονο

«Ήταν δύσκολο όλο αυτό που πέρασα στο νοσοκομείο. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά αλλά έχω ακόμη δρόμο μπροστά μου. Τα τραύματα ήταν πολύ σκληρά…

Ήταν ένα μαρτύριο, να μην το ζήσει κανένας άνθρωπος…Μου έβαλε το μαχαίρι στην πλάτη και μου ζήτησε το τσαντάκι μου. Στην αρχή ήμουν ψύχραιμος, σήκωσα τα χέρια ψηλά, μετά προσπάθησα να ξεφύγω, όμως εκείνος με κρατούσε από το τσαντάκι. Του είπα “πάρε τα λεφτά” και τότε μέσα σε δευτερόλεπτα με μαχαίρωσε ελαφριά στον λαιμό ενώ την δεύτερη μαχαιριά μου την έδωσε με δύναμη στην κοιλιά…

Ο φίλος μου έβαλε το χέρι του στον λαιμό μου γιατί έβλεπε ότι είχα αίματα και έλεγε “άνοιξε τα μάτια σου, μην τα κλείνεις, μείνε μαζί μου, μέχρι να έρθει η Αστυνομία».

Ακρόπολη: «Του έμπηξε το μαχαίρι στον τράχηλο! Τον μαχαίρωσα γιατί...» - Η σοκαριστική ομολογία του 17χρονου δράστη και η ανατριχιαστική περιγραφή φίλου του 18χρονου

Αισιόδοξοι είναι οι γιατροί του «Ερυθρού Σταυρού» που δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον 18χρονο νεαρό που μαχαίρωσε στην Ακρόπολη ο 17χρονος Αλβανός Αρμπέρ με σκοπό τη ληστεία.

Αρχικά, ο 17χρονος Αρμπέρ Μ., ο δράστης του μαχαιρώματος του 18χρονου, έδειχνε ως δράστη τον συνεργό του «τσιλιαδόρο». Ωστόσο, ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που έπληξε τον 18χρονο Δημήτρη, όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν την αιματοβαμμένη μπλούζα και φόρμα που φορούσε όπως και τα παπούτσια, που είχαν περιγράψει οι φίλοι του θύματος.

17χρονος δράστης: «Δεν το ήθελα, το έκανα πάνω στην πίεση»

«Δεν το ήθελα. Πάνω στην πίεση το έκανα. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ότι έγινε» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 17χρονος Αλβανός.

Ο ίδιος υποστήριξε στην επίσημη κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ότι τον συνομήλικο συνεργό του Νίκο Κ. τον είχε γνωρίσει μία μέρα νωρίτερα. Την ημέρα του μαχαιρώματος λέει χαρακτηριστικά: «Πήγαμε βόλτα στο Μοναστηράκι. Είδαμε κάτι άτομα και αποφασίσαμε να τους πάρουμε τα κινητά τηλέφωνα. Με την πρόφαση ότι ήθελα τσιγάρο, τους πλησίασα και τους ζήτησα ένα. Όταν πλησιάσαμε, έπιασα τον έναν και έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στην αριστερή τσέπη του παντελονιού μου, το ακούμπησα στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του τηλέφωνο».

«Μετάνιωσα για ότι έκανα και ζητάω συγγνώμη»

Ο 17χρονος Αρμπέρ, υποστήριξε για την στιγμή που μαχαίρωσε τρεις φορές τον 18χρονο Δημήτρη: «Του τράβηξα το τσαντάκι του όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά. Ο συγκατηγορούμενος μου πήρε το τσαντάκι του και τρέξαμε. Την ώρα που τρέχαμε πέταξα το μαχαίρι.

Κάποια στιγμή χωριστήκαμε με τον κατηγορούμενο. Πήρα το μετρό και πήγα στο σπίτι μου. Έβγαλα τα ρούχα μου και τα έβαλα στο πλυντήριο. Απ’ ότι είδα μόνο το παντελόνι μου είχε αίματα. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Μετάνιωσα για ότι έκανα και ζητάω συγγνώμη. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω».

Φίλοι του 18χρονου θύματος: «Του έμπηξε το μαχαίρι στον τράχηλο»

Οι φίλοι του Δημήτρη, ανέφεραν στις καταθέσεις τους ότι ο 17χρονος Αρμπέρ Μ. κρατούσε τον φίλο τους με το μαχαίρι στο λαιμό, απειλώντας τους ίδιους να του δώσουν τα τσαντάκια και τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ προσπαθούσε να αρπάξει το τσαντάκι του Δημήτρη, που το είχε χιαστί. Ο «τσιλιαδόρος» επιχείρησε και εκείνος να ακινητοποιήσει έναν 18χρονο φίλο τους από την Βουλγαρία, ενώ άλλοι δύο φίλοι τους έτρεξαν να διαφύγουν.

Πως «συνέλαβαν» τον τσιλιαδόρο

Όταν ο Δημήτρης επιχείρησε να φύγει, τότε ο Αρμπέρ Μ. τον μαχαίρωσε στον τράχηλο και δύο φορές στην κοιλιά, κόβοντας την λαγόνιο αρτηρία.

Οι δράστες άρπαξαν το τσαντάκι του 18χρονου, το οποίο περιείχε το κινητό του τηλέφωνο, το κλειδί του αυτοκινήτου του, ακουστικά, τα κλειδιά του σπιτιού του και ένα πορτοφόλι με 81 ευρώ. Ο 20χρονος Γιώργος, ο μεγαλύτερος της παρέας, καταδίωξε τους δράστες και με την βοήθεια διερχόμενων «συνέλαβαν» τον τσιλιαδόρο.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο με το μαχαίρι

Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως Ανηλίκων, η οποία σε βάρος του 17χρονου Αλβανού που ομολόγησε ότι τραυμάτισε το θύμα με μαχαίρι, άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και στους δύο δράστες ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Βίος και πολιτεία ο 17χρονος Αμπέρ

Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο Παρασκευή στην ανακρίτρια Ανηλίκων. Να σημειωθεί ότι ο βασικός κατηγορούμενος, Αρμπέρ, σε ηλικία 15 χρόνων, στις 8 Ιανουαρίου 2021 είχε συλληφθεί για κλοπή στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα και τον Φεβρουάριο του 2022 συμμετείχε σε ληστεία ανηλίκων στους Αγίους Αναργύρους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share