Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καιρικό «μακελειό» από τον Σάκη Αρναούτογλου - «Χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες σε...»

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

2 Μαΐου 2023 18:35
Καιρικό «μακελειό» από τον Σάκη Αρναούτογλου - «Χαλαζοπτώσεις και καταιγίδες σε...»
Από Ανθή Κουρεντζή

Καιρός: Αρκετά άστατος θα παραμείνει ο καιρός και το επόμενο 24ωρο σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Με την ευκαιρία, δείτε τον κόκκινο συναγερμό για την επέλαση της κακοκαιρίας.

Ο έμπειρος προγνώστης τόνισε πως η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της δυτικής και ηπειρωτικής χώρας, που θα έχουν περάσματα από μπόρες, βροχές ή και καταιγίδες. Στα νησιά και κυρίως αυτά της νοτιοανατολικής Ελλάδας τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγαλύτερα.

Καλοκαιρινές τιμές θα πάρει η θερμοκρασία σε περιοχές της Κρήτης φτάνοντας μέχρι και τους 27 με 28 βαθμούς πολύ τοπικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 19 και τοπικά 21 βαθμούς Κελσίου.

Η Αττική θα έχει διάσπαρτες μπόρες κατά τη διάρκεια της ημέρας και κυρίως τις θερμές ώρες. Από το βράδυ θα επικρατήσουν παροδικά αυξημένες συννεφιές με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες κυρίως σε ορεινές περιοχές του νομού.

Οι άνεμοι ανατολικοί στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 14 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία το πρωινό της Τετάρτης θα έχει άστατο καιρό με διάσπαρτες μπόρες, ενώ προς το απόγευμα αναμένεται νέος γύρος αστάθειας με βροχές και πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι ανατολικοί στα 4 με 5 -τοπικά και 6 μποφόρ– και η θερμοκρασία στους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Παραμένει η αστάθεια την Πέμπτη και την Παρασκευή με περάσματα από μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Επείγουσα προειδοποίηση της Χριστίνας Σούζη: «Ήδη από το μεσημέρι έρχονται σε όλη την χώρα...»

Η Χριστίνα Σούζη προειδοποιεί για τις καιρικές συνθήκες, που θα επικρατήσουν μέσα στην εβδομάδα, αναφέροντας το τι θα περιμένουμε στην χώρα μας, με τον Τάσο Αρνιακό να επεκτείνεται έως και στα μέσα του μήνα.

Η μετεωρολόγος, μάλιστα, τόνισε ότι από το μεσημέρι της Τρίτης (2/5) κι έπειτα θα έρθουν βροχές στα ηπειρωτικά όλης της Ελλάδας, με τους ανέμους έως 8 μποφόρ και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 23 βαθμούς. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή (5/5), όταν και θα αρχίσουν να εξασθενούν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share