Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Καιρικό «στρίμωγμα» Σάκη Αρναούτογλου: «Μένει κι επιμένει η αστάθεια! Μπόρες και καταιγίδες μέχρι...»

Η πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου για τις επόμενες μέρες

1 Μαΐου 2023 19:30
Καιρικό «στρίμωγμα» Σάκη Αρναούτογλου: «Μένει κι επιμένει η αστάθεια! Μπόρες και καταιγίδες μέχρι...»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Νέες αξιόλογες βροχές αναμένονται το επόμενο 24ωρο με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει ότι αρχικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, από το πρωί της Τρίτης (2/5) λίγα σύννεφα θα έχουμε στα ΒΑ και ανατολικά νησιωτικά και όσο πιο δυτικά τόσο περισσότερα σύννεφα. Στο βόρειο Ιόνιο θα έχουμε βροχές, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν οι ανατολικοί άνεμοι και έτσι θα έχουμε βροχές στην Ηπειρο, στην Θεσσαλία, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο θα ξεκινήσουν μπόρες.

Την ίδια ώρα, είχαμε μεταστροφή του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό: «Συννεφιασμένη και βροχερή, αλλά δεν είναι Κυριακή...»

Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόγνωση ανά περιοχή

Το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα γίνει πολύ άστατος με καταιγίδες και μπόρες. Η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς στα κεντρικά, στους 17 με 21 στα βόρεια και στους 21 στα νότια.

Στην Αττική, θα έχουμε συννεφιά από το πρωί και από το μεσημέρι βροχές. Νέες μπόρες το βράδυ κυρίως στα ΝΔ του νομού. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε κατά διαστήματα συννεφιά και το βράδυ θα υπάρξουν βροχοπτώσεις. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Την Τετάρτη, στα δυτικά θα έχουμε πολύ άστατο καιρό με βροχές, μπόρες και καταιγίδες στα κεντρικά, βόρεια και δυτικά.

Την Πέμπτη επίσης θα επιμείνουν οι βροχές στα ΒΑ της Ελλάδας και στα Επτάνησα. Μετά το μεσημέρι φαινόμενα θα έχουμε σε Μακεδονια, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή ο πιο άστατος καιρός θα εντοπίζεται στα νότια νησιωτικά της χώρας και στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε καλό καιρό.

Το Σάββατο θα έχουμε ήλιο το πρωί, αλλά στη συνέχεια θα έχουμε ένα πέρασμα από μπόρες και καταιγίδες.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share