Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αρσάκειο: Αποβολή ή τηλεκπαίδευση ζητούν οι γονείς του 15χρονου για τους έξι μαθητές μετά το bullying

Ζητούν να διασφαλιστεί η ασφάλεια του παιδιού τους

1 Μαΐου 2023 09:08
Αρσάκειο: Αποβολή ή τηλεκπαίδευση ζητούν οι γονείς του 15χρονου για τους έξι μαθητές μετά το bullying
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

H αίτηση που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών οι γονείς του 15χρονου που έπεσε θύμα bullying στο Αρσάκειο, μέσω του συνηγόρου τους κ. Σπύρου Δημητρίου,αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου . Συγκεκριμένα, ζητούν είτε την αποβολή των έξι μαθητών (πέντε αγόρια, ένα κορίτσι) είτε να παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να προαυλίζονται σε διαφορετικό χώρο.

Οι γονείς του 15χρονου ζητούν να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του παιδιού τους και να αποφευχθούν λεκτικά ή σωματικά πράξεις εκφοβισμού για τους μαθητές του ιδρύματος.

Το σοκαριστικό περιστατικό bullying σημειώθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου μέσα στο Αρσάκειο, όταν οι έξι μαθητές ακινητοποίησαν τον 15χρονο και του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του.

Αρσάκειο: «Ανησυχούν περισσότερο για τη φήμη του σχολείου, παρά για την υγεία του 15χρονου» - Σοκάρει η φωτογραφία με την πετονιά στο λαιμό του

Με αντικείμενο την απομάκρυνση των ανηλίκων που άσκησαν bullying σε βάρος ενός 15χρονου συμμαθητή τους συνεδρίασε χθες, Τρίτη, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου με τη διοίκηση του σχολείου. Το περιστατικό με τους έξι ανήλικους που έδεσαν με πετονιά τον 15χρονο, την οποία πέρασαν από τον λαιμό του, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, έχει σοκάρει.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» μίλησε ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, ο οποίος κατήγγειλε ότι το σχολείο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, ενώ ανέφερε ότι η πλευρά του ανήλικου θα ζητήσει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

«Χθες παραλάβαμε τη δικογραφία και όσο κι αν το σχολείο προσπαθεί όλες αυτές τις ημέρες να υποβαθμίσει το περιστατικό, διακρίνω μέσα ποινικά αδικήματα πολύ σοβαρά. Διάβασα μία ιατροδικαστική έκθεση από την εξέταση που διενεργήθηκε στο παιδί, βλέπω τραύματα στο λαιμό του. Το νήμα έχει διατρήσει το δέρμα και αυτό έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του», δήλωσε.

Όπως ανέφερε ο κος Δημητρίου, κανένας από το σχολείο δεν επικοινώνησε με τον 15χρονο και την οικογένειά του ώστε να ενημερωθεί για την υγεία και την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού.

Ακόμη, ανέφερε πως ο 15χρονος μαζί με μία συμμαθήτριά του είχαν αναλάβει προ ημερών ένα project σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Μετά το περιστατικό η καθηγήτρια ζήτησε από τον 15χρονο να προχωρήσει στο μοντάζ του βίντεο για το project, καθώς σύμφωνα με την ίδια ήταν το… σωστό timing. Ο μαθητής της απάντησε ότι το timing είναι άκυρο, με την καθηγήτρια να του λέει πως υπερβάλλει.

«Νομίζω πως ανησυχούν περισσότερο για τη φήμη του σχολείου, παρά για την υγεία του παιδιού», σχολίασε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου ανέφερε πως το Αρσάκειο προσπαθεί να υποβαθμίσει το περιστατικό, καθώς σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση το σχολείο προσπαθεί να αποφύγει το επιχειρηματικό πλήγμα που θα προκύψει από την απομάκρυνση των έξι ανήλικων μαθητών.

«Μιλάμε για έξι παιδιά που κινδυνεύουν να απομακρυνθούν από το σχολείο. Επιχειρηματικά αυτό είναι ένα πλήγμα. Εάν υποβαθμιστεί το περιστατικό και αναγκαστεί να απομακρυνθεί ο 15χρονος από το σχολείο, η ζημιά θα είναι πολύ μικρότερη», δήλωσε.

Ο κος Δημητρίου τόνισε πως η οικογένεια δεν πρόκειται να αφήσει να υποβαθμιστεί το περιστατικό και θα κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες

Αρσάκειο: Σοκάρει η φωτογραφία ντοκουμέντο από τα σημάδια που άφησε η πετονιά στον λαιμό του 15χρονου

Μία φωτογραφία – ντοκουμέντο από τα σημάδια που άφησε στον λαιμό του 15χρονου η πετονιά η οποία πέρασαν οι συμμαθητές τους, που του έκαναν bullying στο Αρσάκειο, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί σοκ. Όπως δείχνει καθαρά η φωτογραφία, η πετονιά προκάλεσε σοβαρά τραύματα στον λαιμό του μαθητή θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια του τη ζωή.

Η ιατροδικαστική εξέταση, στην οποία υπεβλήθη το παιδί, έδειξε πως είναι τόσο σοβαρά τα πράγματα με αποτελέσμα οι γονείς να προσανατολίζονται μέσω του δικηγόρου τους να καταθέσουν μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κατά του Αρσάκειου.

Οι έξι εμπλεκόμενοι μαθητές και οι γονείς τους βρέθηκαν από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (11/4) ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του Αρσακείου για την υπόθεση του άγριου bullying με πετονιά σε βάρος 15χρονου μαθητή του σχολείου.

Σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (12/4) αφού ολοκληρωθεί η εξέταση των έξι ατόμων αναμένεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλος αναμένεται να κληθεί να μιλήσει για τα όσα έχουν συμβεί ο 15χρονος.

Μετά την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας θα αποφανθούν ο Σύλλογος των Διδασκόντων μαζί με τη Διευθύντρια και τη νομική σύμβουλο ποιο θα είναι το μέλλον για αυτά τα έξι παιδιά.

Η οικογένεια του 15χρονου είναι αποφασισμένη να πάει την υπόθεση στα άκρα, ενώ αρχικά είχε σκεφτεί να πάρει το παιδί της και να αλλάξει περιβάλλον.

Το παιδί έχει επιστρέψει στο σχολείο, ωστόσο δέχεται ακόμα λεκτική βία. Οι γονείς του όμως έχουν στο πλευρό τους και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που ζητά να αποπεμφθούν τα παιδιά αυτά από το σχολείο.

Εάν οι θύτες δεν αλλάξουν σχολικό περιβάλλον σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια σκέφτεται να να ζητήσει να τους επιβληθούν ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην πλησιάζουν τον 15χρονο.

Δείτε τη φωτογραφία – ντοκουμέντο στο παρακάτω βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share