Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε αμαξοστοιχία Intercity

Η αμαξοστοιχία συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό της

29 Απριλίου 2023 17:46
Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε αμαξοστοιχία Intercity
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε αμαξοστοιχία Intercity που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

H αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών και αφού έγινε προληπτική εκκένωση της, στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα σε αμαξοστοιχία Intercity
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ο έλεγχος ήταν αρνητικός και έτσι η αμαξοστοιχία συνέχισε το δρομολόγιό της.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ! Καταγγελία "βόμβα" για τον διευθυντή Κυκλοφορίας που σκοτώθηκε σε τροχαίο (Video)

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα, για την τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε νωρίτερα στο ΟPEN η δημοσιογράφος, Αναστασία Αργυριάδου. Παράλληλα, νέα βίντεο ντοκουμέντα από το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των τρένων, έρχονται στο φως.

Ποινική δίωξη στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ο εφέτης ανακριτής ανοίγει τη «βεντάλια» του και γι' αυτό ασκήθηκαν και άλλες διώξεις για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών άσκησε ποινική δίωξη κατά του πρώην διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ και δύο μελών της επιτροπής που εισηγήθηκαν για τη μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, αφού το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη και εκείνος προσελήφθη στα 59 του.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα φύγουν οι κλήσεις από το γραφείο του εφέτη ανακριτή και έτσι ξεκινά νέος κύκλος διώξεων για την τραγωδία στα Τέμπη.

Τραγωδία στα Τέμπη: «Eίναι αδίστακτοι και εκτελούν εντολές! Παραποίησε ηχητικά ντοκουμέντα...» - Καταγγελία "βόμβα" για τον διευθυντή Κυκλοφορίας του ΟΣΕ που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία στα Τέμπη, καθώς πρώην στέλεχος του ΟΣΕ καταγγέλλει, ότι ο διευθυντής Κυκλοφορίας του Οργανισμού που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Λαγονήσι, παραποίησε ηχητικά ντοκουμέντα που αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας.

Διαβάστε επίσης: 2 μήνες από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη: Το Athensmagazine στον τόπο του δυστυχήματος! Το εκθαμβωτικό εκκλησάκι με τα ονόματα των νεκρών!

«Eίναι αδίστακτοι και εκτελούν εντολές! Παραποίησε ηχητικά ντοκουμέντα...»

Με επιστολή που παρουσίασε το πρώην στέλεχος του ΟΣΕ, καταγγέλλει παραποίηση στοιχείων στους κόλπους του Οργανισμού. Μάλιστα, ζητά να καταθέσει στον ανακριτή όσα γνώριζε για τον άτυχο διευθυντή Κυκλοφορίας, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από έναν μήνα. «Δεν μπορούσε να πει "όχι" σε αυτούς που διοικούν τον ΟΣΕ τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι είναι αδίστακτοι και εκτελούν εντολές... Έτσι, συμμετείχε στην κοπτοραπτική των συνομιλιών μεταξύ των σταθμαρχών και των άλλων παραγόντων της κυκλοφορίας» αναφέρεται στην επιστολή.

Ο άτυχος άνδρας οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του στη Λεωφόρο Σουνίου, όταν συγκρούστηκε με ένα λευκό βανάκι και στη συνέχεια με ένα ΙΧ. Η είδηση είχε προκαλέσει αίσθηση, αφού ως διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ αποτελούσε πρόσωπο-κλειδί για το δυστύχημα στα Τέμπη. «Περιμένουμε γραπτώς αποδεικτικά στοιχεία για όσα λέγονται και θα κινηθούμε αναλόγως» απάντησαν πηγές του ΟΣΕ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Επέστρεψε στις βάρδιες σταθμάρχης που διώκεται ποινικά

Οι συγγενείς των θυμάτων έμαθαν έκπληκτοι την ίδια ώρα, την είδηση πως ο σταθμάρχης Π.Κ. που διώκεται ποινικά, επέστρεψε στις βάρδιες. «Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει ένα τεκμήριο αθωότητας όλων όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή» επεσήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Όπως δήλωσε ο υπουργός στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να επαναλειτουργήσει ο προαστιακός Θεσσαλονίκη – Λάρισα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share