Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι αργίες μετά την Πρωτομαγιά – Πότε «πέφτει» του Αγίου Πνεύματος

Κάποιοι αναζητούν ήδη τις επόμενες αργίες του 2023

29 Απριλίου 2023 14:38
Οι αργίες μετά την Πρωτομαγιά – Πότε «πέφτει» του Αγίου Πνεύματος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν και έρχεται η Πρωτομαγιά, δεν είναι λίγοι αυτοί που ήδη αναζητούν τις επόμενες αργίες του 2023. Πότε «πέφτει» του Αγίου Πνεύματος.

Με την ευκαιρία, δείτε τα δύο σενάρια για την εξέλιξη του καιρού την Πρωτομαγιά.

Οι υπόλοιπες αργίες του 2023:

Μάιος: Εργατική Πρωτομαγιά Δευτέρα 1 Μαΐου

Ιούνιος: Αγίου Πνεύματος Δευτέρα 5 Ιουνίου

αργίες 2023

Αύγουστος: Δεκαπενταύγουστος Τρίτη 15 Αυγούστου

Οκτώβριος: 28η Οκτωβρίου Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Δεκέμβριος: Χριστούγεννα Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, Σύναξη της Θεοτόκου: Τρίτη 26 Δεκεμβρίου

Πρωτομαγιά 2023: 3+1 νησιά κοντά στην Αθήνα για μια σύντομη απόδραση το τριήμερο

Πριν ξεκινήσεις τον σχεδιασμό της επόμενης απόδρασής σου από το κλεινόν άστυ, βεβαιώσου για τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς μπορεί να χρειαστεί να «κολλήσεις» μια μέρα άδειας για την επιστροφή σου στην πόλη.

Πρωτομαγιά στην Τζια

Μόλις μια ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, η Κέα, γνωστή σε όλους ως Τζια, είναι ένα νησί κοσμοπολίτικο και φιλικό. Όσοι την ξέρουν καλά, από την άνοιξη ήδη, κάθε σαββατοκύριακο ξεκλέβουν χρόνο και απολαμβάνουν «αέρα» Αιγαίου. Είναι ένα όμορφο κυκλαδονήσι και δημοφιλής προορισμός χάρη στο ποικιλόμορφο τοπίο, αλλά και την πλούσια, ιστορική της παράδοση. Στο νησί θα σε γοητεύσουν οι μεγάλες εναλλαγές τοπίου, οι γραφικοί ορμίσκοι και οι απομονωμένες ακρογιαλιές. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις πρώτες βουτιές της χρονιάς. Αγαπημένος προορισμός των ιστιοπλόων, κυρίως λόγω της μικρής απόστασης που το χωρίζει από την Αττική, αλλά και για τους λάτρεις των καταδύσεων, καθώς στα νερά της κρύβει πολλά ναυάγια.

Πρωτομαγιά στο Αγκίστρι

Η ονομασία του νησιού οφείλεται στην απέραντη ομορφιά του που «αγκίστρωνε» τους ταξιδιώτες, δημιουργώντας τους την ανάγκη για μόνιμη παραμονή στο Αγκίστρι. Όχι άδικα. Το Αγκίστρι είναι ένα πευκόφυτο νησί ιδανικό για διακοπές και αποδράσεις χωρίς αυτοκίνητο. Το Αγκίστρι είναι μικρό. Τόσο μικρό που μπορείς να εξερευνήσεις τα καταπράσινα τοπία του, με τα πόδια ή με ποδήλατο. Ετοιμάσου για να ζήσεις την καλοκαιρινή ραστώνη στο μεγαλείο της. Ξεκούραση και γαλήνη, μαγευτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, νόστιμο φαγητό και ατέλειωτες βόλτες στη φύση.

Πρωτομαγιά στον Πόρο

Αν είσαι ρομαντική ψυχή, ο Πόρος θα σε κερδίσει αμέσως. Την ομορφιά του Πόρου έχουν άλλωστε υμνήσει ποιητές και συγγραφείς όπως ο Γιώργος Σεφέρης και ο Henry Miller. Φθάνοντας εδώ, θα αντικρίσεις το τεράστιο ρολόι-σήμα κατατεθέν του νησιού, πλαισιωμένο από γραφικά σπίτια με μπλε παράθυρα και πόρτες. Ο Πόρος χαρακτηρίζεται από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, τις όμορφες παραλίες και την τουριστική του οργάνωση. Τα γραφικά σοκάκια του, το Νεώριο και το νησάκι Μπούρτζι, συνθέτουν ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο στο κέντρο του νησιού. Ο Πόρος είναι στην ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή με την Ύδρα και τις Σπέτσες, οπότε μπορείς εύκολα να οργανώσεις μια εκδρομή στα γύρω νησιά.

Πρωτομαγιά στην Εύβοια

Στη Στερεά Ελλάδα με «βλέμμα» στο Αιγαίο και τον Ευβοϊκό Κόλπο, η Εύβοια μοιάζει με μικρογραφία ολόκληρης της Ελλάδας. Συνδυάζει αρμονικά την πλούσια βλάστηση με υπέροχες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Τα φυσικά αξιοθέατα εδώ, αποτελούν όμορφες προτάσεις περιήγησης και εκδρομών. Αρμυρίκια, επιβλητικά βουνά και απέραντες παραλίες απ’ άκρη σ’ άκρη. Η Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό στο δίλημμα «βουνό ή θάλασσα», είναι κοντά στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να κάνεις φανταστικά road trip με το αυτοκίνητό σου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share