Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Νέα βίντεο ντοκουμέντα από το μοιραίο βράδυ της εθνικής τραγωδίας - Καρέ καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη

Οι συνταρακτικές τελευταίες στιγμές των συγγενών με τους επιβάτες του Intercity

24 Απριλίου 2023 23:50
Τέμπη: Νέα βίντεο ντοκουμέντα από το μοιραίο βράδυ της εθνικής τραγωδίας - Καρέ καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη
Από Κυριάκος Μελλίδης

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τους ανθρώπους τους, τους επιβάτες του Intercity 62, του τρένου που συγκρούστηκε με το εμπορικό στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες των 57 νεκρών.

Αυτό φαίνεται σε ένα από τα νέα βίντεο ντοκουμέντα που αποκάλυψε ο Alpha και η εκπομπή T-Live για το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου με την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Μια μητέρα, μαζί με τον μικρό γιο της, αποχαιρετούν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας και σχεδόν δίπλα μια παρέα φίλων αγκαλιάζονται, αφού οι μισοί μπήκαν στο Intercity 62 έχοντας τον ίδιο προορισμό μαζί με τους άλλους εκατοντάδες επιβάτες, τη Θεσσαλονίκη.

Το τρένο αναχωρεί στις 19:23 ενώ τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας είναι περίπου 10 λεπτά πριν, στις 19:11, λίγες ώρες πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη. Είναι προφανές ότι τα νέα αυτά βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δίνουν άλλη διάσταση στους αποχαιρετισμούς στον Κεντρικό Σταθμό Αθηνών.

Δείτε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Ξανά στο Νοσοκομείο η 26χρονη Ανυσία! «Υπάρχει κάθε μέρα...» - "Λυγίζει" ο πατέρας της μιλώντας για τον "Γολγοθά" της (Video)

Καρέ καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη στη Λάρισα

Παράλληλα, στα νέα βίντεο ντοκουμέντα φαίνονται καρέ καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 21:15 το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο σταθμάρχης κάνει μια μικρή στάση στο γραφείο κίνησης και μετά προχωρά προς το κυλικείο. Με τον καφέ στο χέρι, κατευθύνεται για τη βάρδιά του.

Λίγο μετά τις 23:00, ο προαστιακός από τη Θεσσαλονίκη φτάνει στη Λάρισα. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο μηχανοδηγός έχει αναγκαστεί να κάνει όπισθεν, επειδή ο σταθμάρχης τον έβαλε σε λάθος διαδρομή. Παράλληλα, καταγράφεται και η άφιξη του Intercity 62 στη Λάρισα, λίγα λεπτά μετά τις 23:00, δηλαδή πριν τη σύγκρουση στα Τέμπη.

Στα βίντεο ντοκουμέντα φαίνονται και οι κινήσεις άλλων μηχανοδηγών, την ώρα που έμαθαν ότι έχει συμβεί η σύγκρουση λίγα χιλιόμετρα μετά τη Λάρισα. Φαίνονται «παγωμένοι» και συνομιλούν σκυθρωποί, προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Επίσης, φαίνεται και η στιγμή που οι αστυνομικοί φτάνουν στο σταθμό της Λάρισας και βρίσκουν τον σταθμάρχη στο γραφείο του για να τον συλλάβουν. Μαζί τους και οι συνάδελφοι του σταθμάρχη που τους ρωτούν τι έχει συμβεί. Στον σταθμό επικρατεί «παγωμάρα», αφού κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθος της τραγωδίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share