Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο ΑΠΘ: Άνδρας μαχαιρώθηκε στο λαιμό!

Τραυματίστηκε ένας 35χρόνος

13 Απριλίου 2023 18:36
Συναγερμός στο ΑΠΘ: Άνδρας μαχαιρώθηκε στο λαιμό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ένας άνδρας εντός του campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σήμερα (13/4) το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, ένας άνδρας έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε στο λαιμό έναν 35χρονο.

Tο θύμα, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Την ίδια ώρα εικόνες ντροπής κάνουν το γύρο του διαδικτύου με το ΑΠΘ να καταρρέει.

επίθεση με μαχαίρι στο ΑΠΘ

Ο 35χρονος, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, εξήγησε πως ο δράστης ήταν σε πανικό, χωρίς όμως να γνωρίζει τον λόγο.

Αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» βρέθηκαν άμεσα στο σημείο και αυτήν την ώρα διεξάγουν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό του δράστη.

Τραγωδία στα Τέμπη: Θεσπίζει υποτροφία στο όνομα του Κυπριανού η νομική σχολή του Αριστοτέλειου

Την μνήμη του Κύπρου Παπαϊωάννου θέλει να κρατήσει άσβεστη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα η Νομική Σχολή, στην οποία φοιτούσε ο 23χρονος φοιτητής, αφού αποφάσισε να θεσπίσει υποτροφία στο όνομά του.

Η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, σύμφωνα με το cyprous.com.cy, προχώρησε σε ψήφισμα, με αφορμή το θάνατο του δικού μας Κύπρου Παπαϊωάννου και σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς τους οικείου του 23χρονου, αλλά και τη συγγνώμη της, για λογαριασμό όσων στέρησαν τη νιότη με τις εγκληματικές του πράξεις.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής πρόκειται να παραστεί στην κηδεία του αδικοχαμένου Κύπρου και θα καταθέσει 300 ευρώ για την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, όπως είναι και η έκκληση της οικογένειας.

Εκτός αυτού, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Κοσμητεία αποφάσισε όπως θεσπίσει υποτροφία, για ένα/μία Κύπριο/α, που θα θελήσει να φοιτήσει στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, την ερχόμενη χρονιά, στο όνομα του Κύπρου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Στο άκουσμα της επιβεβαίωσης της απώλειας του φοιτητή μας Κυπριανού Παπαϊωάννου στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών την 1η Μαρτίου 2023, η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διερμηνεύοντας τα αισθήματα βαθύτατης συγκίνησης και ανείπωτης θλίψης που διακατέχουν ολόκληρη την κοινότητα των μελών της, αποφάσισε:

-να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και τη συγγνώμη της για λογαριασμό όσων του στέρησαν τη νιότη με τις εγκληματικές παραλείψεις τους

-να συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία, που θα γίνει την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, στις 10 πμ, στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Αυγόρου Κύπρου

-να καταθέσει, αντί στεφάνου κατά την επιθυμία της οικογενείας του, 300 ευρώ για την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Αυγόρου Κύπρου στη μνήμη του Κυπριανού

-να συνδράμει την οικογένειά του στη νομική της υποστήριξη ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων για την διεκδίκηση της αποζημίωσης που δικαιούται και

-να προτείνει στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών τη θέσπιση μιας υποτροφίας για έναν ή μία Κύπριο/α νέο/α που θα φοιτήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στη μνήμη του Κυπριανού, γνωρίζοντας ότι τίποτε απ’ όλα αυτά δεν πρόκειται να φέρει πίσω τον Κυπριανό, ούτε ν’ απαλύνει τον βαθύτατο πόνο των οικείων του, με τους οποίους συμπάσχει όλη η Σχολή του».

Τη Δευτέρα το ύστατο χαίρε

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των σορών του Κύπρου και της Αναστασίας Αδαμίδου και μέχρι το βράδυ θα φτάσουν στην Κύπρο. Ο 23χρονος Κύπρος και η 24χρονη Αναστασία, ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο, για να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη, όπου έμεναν και σπούδαζαν, ο μεν στη Νομική, η δε στη Οδοντιατρική. Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τους δύο, όπως και για άλλα 55 άτομα. Το νήμα της ζωής όλων κόπηκε απότομα στα Τέμπη, από ψαλίδι άλλων.

Η Προεδρία ανακοίνωσε ότι τα έξοδα θα καλύψει η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ οι κηδείες των δύο φοιτητών θα τελεστούν δημοσία δαπάνη, ενώ είχε κηρυχθεί και τριήμερο πένθος, με τις σημαίες σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες.

Η πτήση αναχωρεί από Θεσσαλονίκη στις 15:30 και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο Λαρνακας στις 17:20. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, εκεί θα βρίσκεται και ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Η κηδεία της Αναστασίας θα τελεστεί τη Δευτέρα, στις 14:00, από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Πάφο.

Παράκληση της οικογένειας, είναι αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές, για στήριξη οικογένειας συγγενικού προσώπου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η οικογένεια της 24χρονης, παρακάλεσε δημόσια τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης όπως σεβαστούν την επιθυμία της, να μην καλύψουν δημοσιογραφικά την νεκρώσιμο ακολουθία και ταφή.

Η κηδεία του αδικοχαμένου Κυπριανού, θα τελεστεί, επίσης, την ερχόμενη Δευτέρα, από τον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στο Αυγόρου.

Παράκληση της οικογένειας, είναι όπως όσοι θα παραστούν στην κηδεία του Κυπριανού, να φορέσουν λευκά ρούχα, όπως επίσης αντί στεφάνων να δοθούν εισφορές διά την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share