Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μεγάλη φωτιά σε σπίτι στη Ραφήνα!

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

12 Απριλίου 2023 21:44
Μεγάλη φωτιά σε σπίτι στη Ραφήνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης σε μικρό σπίτι που βρίσκεται στη Ραφήνα και πιο συγκεκριμένα, δίπλα στο μεγάλο Ρέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr στο σπίτι κατοικούν άνθρωποι ενώ από την φωτιά έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ η φωτιά έχει επεκταθεί και σε δέντρο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι.

Μεγάλη φωτιά σε σπίτι στη Ραφήνα!

Πυρκαγιά στο Μάτι: «Θα σβήνατε 14 κεράκια!» - Η σπαρακτική ανάρτηση για τα γενέθλια της Σοφίας και της Βασιλικής που χάθηκαν στην φονική φωτιά (photo)

Την Κυριακή θα ήταν γιορτινή ημέρα για την οικογένεια Σοφίας και της Βασιλικής, ημέρα γενεθλίων, αν τα δίδυμα κοριτσάκια δεν είχαν χάσει τη ζωή τους μόλις στα εννέα χρόνια τους, στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Επίσης, ανατριχίλα είχε προκαλέσει με την καταθεσή της μια Ιρλανδή που είχε έρθει στην Ελλάδα για γαμήλιο ταξίδι κι έχασε το σύζυγό της

Η κάτοικος της περιοχής Μαρίνα Καρύδα, που υπήρξε εθελόντρια και που σήμερα είναι ιδρύτρια της Salvia, μιας οργάνωσης για την υποστήριξη των εγκαυματιών, τα μνημόνευσε σε μια σπαρακτική ανάρτηση, την οποία συνόδευσε με εικονογράφηση από το παραμύθι «Πρόσεχε τι εύχεσαι».

Το «Πρόσεχε τι εύχεσαι» του Παναγιώτη Δημητρόπουλου σε εικονογράφηση Μαριάννας Φραγκούλη μας αφηγείται την ιστορία ενός κοριτσιού, της Ζωής, που έχει συνηθίσει να της κάνουν όλα τα χατίρια και θυμώνει όταν δεν γίνεται αμέσως αυτό που θέλει.

Δυο καινούριες φίλες όμως, δυο «φανταστικά» κορίτσια, θα της δείξουν πως τα ωραία πράγματα που για εκείνη είναι εύκολα και απλά, οικογένεια, φίλοι, παιχνίδια, βόλτες, δεν τα έχουν όλα τα παιδιά στον κόσμο. Έτσι, θα μάθει να εκτιμά και να χαίρεται καθετί που της έχει χαρίσει η ζωή…

Η Μαρίνα Καρύδα έγραψε λοιπόν στην ανάρτησή της:

«Σήμερα θα σβήνατε 14 κεράκια

Ο παππούς και η γιαγία θα καμάρωναν γελαστοί

ΑΝ…

Αν στις 23 Ιουλίου κάποιοι ανεύθυνοι «αρμόδιοι» για την κυκλοφορία δεν είχαν διακόψει τη διαδρομή σας και δεν είχαν εκτρέψει το αυτοκίνητό σας μέσα από το καιγόμενο Μάτι.

Αν απλά σας σταματούσαν και σας έστελναν παλι πίσω από εκεί που ερχόσασταν προς την Αθήνα.
Τόσο απλά, αν κάποιοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αν υπήρχε συννενόηση μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών σήμερα θα σβήνατε τα 14α κεράκια σας.

Η Σοφία και η Βασιλική 9 χρονών τότε, μαζί με τον παππου και τη γιαγιά τους, στις 23 Ιουλίου το απόγευμα πήγαιναν στο εξοχικό τους στη Νέα Μάκρη. Επειδή υπήρχε η φωτιά στη Λεωφόρο Μαραθώνος η αστυνομια εστελνε τα αυτοκίνητα να συνεχίσουν απο την παραλιακή διαδρομή μέσα από το Μάτι χωρίς να υπολογίσουν πως η φωτιά εχει φτάσει στη θάλασσα. Τους εγκλώβισαν μαζί με πολλά άλλα αυτοκίνητα για τα οποία έκαναν το ίδιο αλλα συγχρόνως εγκλώβισαν με αυτό τον τρόπο και όσους Ματιώτες έτρεχαν να σωθούν.

Τα DNA τους ( και όχι τα σώματά τους) βρέθηκαν αγκαλιασμένα στο οικόπεδο με τους 26.

Ο παππούς επάνω απ´ολες τους σε μια τελευταία προσπάθεια να τις σώσει με το σώμα του.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στη συνέντευξη Τύπου στις 26 Ιουλίου και όσο ακόμα οι οικογένειες έψαχναν αγνοούμενους δήλωσε

«Ειμαι υπερήφανος για το έργο της Αστυνομίας. Έκανε εξαιρετική δουλειά.
Αποτελεσματική δουλειά»!

Η εικονογράφιση είναι απο το παραμύθι «πρόσεξε τι εύχεσαι» που έχει ως ηρωίδες του τις μικρές μας»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share