Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Καιρικός «ζόφος» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Κόκκινος» συναγερμός από τον μετεωρολόγο

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

10 Απριλίου 2023 22:39
Καιρικός «ζόφος» από τον Γιάννη Καλλιάνο - «Κόκκινος» συναγερμός από τον μετεωρολόγο
Από Ανθή Κουρεντζή

Την ημερήσια πρόγνωση του καιρού για αύριο Μ.Τρίτη (11/4) έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος στο κεντρικό δελτίο καιρού. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Όπως επεσήμανε ο μετεωρολόγος, στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας θα σημειωθούν βροχές.
Οι περιοχές που θα υπάρξουν πιο έντονες βροχές και μπόρες είναι οι Σποράδες, η ανατολική Εύβοια, τμήματα του ανατολικού Αιγαίου και σε περιοχές της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές.

Εξαίρεση θα είναι οι περιοχές των Επτανήσων, όπου θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα είναι στους 15 – 17 στα βόρεια, στους 18 στα δυτικά ηπειρωτικά, στους 16 – 17 στις ανατολικές περιοχές και στους 14 – 16 στις περιοχές του Αιγαίου.

Στην Αττική θα σημειωθούν κατά διαστήματα πυκνές νεφώσεις με ασθενούς έντασης βροχές. Η θερμοκρασία θα είναι στους 8 – 17 βαθμούς, βοριάδες έως και 5 – 6 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 – 19 βαθμούς, βοριάδες 5 – 6 μποφόρ στην περιοχή του Θερμαϊκού.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Την Μ. Τετάρτη, νωρίς το πρωί αναμένονται στις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές και ασθενείς βροχές. Ωστόσο, γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και προς το βράδυ ο καιρός θα είναι καλός για τις περισσότερες της χώρας.

Την Μ. Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, κατά την διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα είναι περαιτέρω βελτιωμένος και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

«Πολικός» συναγερμός του Τάσου Αρνιακού για το Πάσχα: «Ανήμερα και προς το μεσημέρι με απόγευμα...»

Ο Τάσος Αρνιακός αναφέρθηκε στον καιρό και τις συνθήκες, που θα επικρατήσουν έως το Πάσχα, μιλώντας για χιόνια στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και αστάθεια ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, με τον Γιάννη Καλλιάνο επίσης να αλλάζει το σκηνικό.

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, χιόνια θα παρατηρηθούν στα ψηλά, με βροχές και καταιγίδες παράλληλα για σήμερα (10/4), που όμως έως και τη Μεγάλη Πέμπτη (13/4) θα περιοριστούν σιγά σιγά και θα εξασθενήσουν. Έως την Κυριακή του Πάσχα (16/4), ωστόσο, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ο καιρός θα είναι άστατος, ιδιαίτερα προς το μεσημέρι και το απόγευμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share