Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αρσάκειο: «Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι, αλλά ξέφυγε η κατάσταση…» , παραδέχονται οι έξι 15χρονοι (video)

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μετά τη Μεγάλη Τρίτη

9 Απριλίου 2023 20:28
Αρσάκειο: «Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι, αλλά ξέφυγε η κατάσταση…» , παραδέχονται οι έξι 15χρονοι (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία για την υπόθεση bullying με θύμα έναν 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Όπως έγινε γνωστό, μαθητές του ιδιωτικού σχολείου είχαν δέσει με πετονιά στον λαιμό έναν συμμαθητή τους, υπόθεση που άνοιξε τα στόματα και έφερε στο προσκήνιο και άλλες καταγγελίες για το Αρσάκειο. Με την ευκαιρία, δείτε την ανατριχιαστική υπόθεση bullying 15χρονης στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι φερόμενοι ως δράστες του αποτρόπαιου και σοκαριστικού περιστατικού -στην κατάθεσή τους στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων- χαρακτηρίζουν με κυνικά λόγια τις βασανιστικές συμπεριφορές τους ως «πλάκα».

«Τον λέγαμε μπούλη, κεφτεδάκι, γουρουνάκι δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς, αλλά τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο, τον πειράζαμε και έτσι για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του πέντε, έξι παιδιά, τον δέσαμε με την πετονιά αλλά ξέφυγε για λίγο η κατάσταση» φέρονται να είπαν, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή τους.

Είναι ενδεικτικό ότι όπως αναφέρουν συγγενείς μαθητών, ορισμένοι από τους δράστες, δείχνουν αμετανόητοι, ενώ άλλοι… απειλούν συμμαθητές τους. «Κάποια (από τα παιδιά) δείχνουν μια μεταμέλεια, κάποια δείχνουν μια ειρωνεία.

Στο ερώτημα ενός καθηγητή “γελάς ακόμα;” σε έναν από τους δύο, είπε “ναι, δεν έχω κάνει τίποτα για να μη γελάω”. Και συνέχιζαν να κάνουν πλάκα μεταξύ τους», περιγράφει χαρακτηριστικά μητέρα μαθήτριας, ενώ άλλος γονέας αναφέρει: «Πάνε και απειλούν τα παιδιά ότι μην τολμήσεις και μιλήσεις και μην πεις τι έγινε, διότι θα δεις τι θα πάθεις».

Οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου τους χαρακτηρίζουν νταήδες της τάξης. Οι 6 15χρονοι αναμένεται, μαζί με τους γονείς τους, να βρεθούν ενώπιον του Συλλόγου Διδασκόντων του ιδιωτικού Γυμνασίου, στα πλαίσια της εσωτερικής έρευνας για το περιστατικό του bullying στο Αρσάκειο.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους μαθητές, τους κηδεμόνες τους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε η Διοίκηση του Γυμνασίου από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο δικηγόρος της οικογένειας του ενός 15χρονου, Λεωνίδας Κοτσαλής, δηλώνει: «Η οικογένεια είναι αναστατωμένη. Με διαβεβαίωσε ρητά ο εντολέας μου ότι δεν έχει κάνει κάτι πολύ σοβαρό. Τα παιδιά πηγαίνουν κανονικά στη τάξη. Λειτουργούν κανονικά. Είναι θετικό αυτό».

Όπως σημειώνει ο δικηγόρος, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την πρώτη στιγμή «να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου, χωρίς να γίνει σίριαλ η συγκεκριμένη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται ανήλικοι».

ΕΔΕ για το… «παιχνίδι»

«Οι δάσκαλοι λοιπόν τους είπαν ότι υπήρξε ένα περιστατικό, ένα παιχνίδι, παιχνίδι, μεταξύ των μαθητών του γυμνασίου. Δε συμβαίνει τίποτα απολύτως. Μην αναστατώνεστε», αναφέρει μητέρα μαθήτριας στο Αρσάκειο, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Μάλιστα όπως περιγράφουν γονείς, η διεύθυνση του σχολείου λίγες μόλις ημέρες πριν το συμβάν είχε προχωρήσει σε σύσταση στις οικογένειες μαθητών, ζητώντας τους: «μην είστε τόσο υπερπροστατευτικοί με τα παιδιά σας για το θέμα του bullying. Θα πρέπει να είστε λίγο πιο ήρεμοι με τα παιδιά σας, να διαχειρίζεστε καλύτερα τις καταστάσεις».

Παρά την μέχρι πρόσφατα… «χαλαρή» προσέγγιση στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, μετά το σάλο που προκάλεσε το σοκαριστικό συμβάν της προηγούμενης Παρασκευής, τα εσωτερικά όργανα του σχολείου, αναμένεται να διεξάγουν έρευνα, τόσο για τις ευθύνες των εμπλεκόμενων μαθητών, όσο και για τυχόν παραλείψεις από καθηγητές που ενδεχομένως είχαν εικόνα για αντίστοιχες συμπεριφορές. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μετά τη Μεγάλη Τρίτη, όταν πρόκειται να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Αρσακείου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share