Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ΑΣΟΕΕ: Ελεύθερος ο αστυνομικός που συνελήφθη επειδή πυροβόλησε στον αέρα

Το χρονικό των επεισοδίων

5 Απριλίου 2023 16:21
ΑΣΟΕΕ: Ελεύθερος ο αστυνομικός που συνελήφθη επειδή πυροβόλησε στον αέρα
(EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από την ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων. Σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε στον αέρα σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.

ΑΣΟΕΕ: Η στιγμή της ενέδρας στο περιπολικό – Αντιδράσεις για τη σύλληψη αστυνομικού που πυροβόλησε στον αέρα για προστατευθεί

Ο κακός χαμός έχει προκληθεί στα socal media από την είδηση ότι συνελήφθη ο αστυνομικός ο οποίος όντας εγκλωβισμένος από αναρχικούς προσπάθησε να διαφύγει και πυροβόλησε στον αέρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι δύο αστυνομικοί πρόλαβαν να διαφύγουν, αλλά ο τρίτος εγκλωβίστηκε στο περιπολικό και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο πυροβολώντας στον αέρα, προκειμένου να διαφυλάξει την σωματική του ακεραιότητα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση δε, οι εν λόγω αστυνομικοί είχαν λάβει εντολή να μην βρεθούν στο σημείο και με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας «κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών.»

«Σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, και περί ώρα 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κινούνται άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού, ενώ παράλληλα εξετάζεται η επιβολή του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των εμπλεκόμενων αστυνομικών».

ΑΣΟΕΕ: Το χρονικό της επίθεσης

Στον αέρα πυροβόλησε αστυνομικός έξω από την ΑΣΟΕΕ, επί της Πατησίων, όταν το περιπολικό περικυκλώθηκε από κουκουλοφόρους. Ο αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Συγκεκριμένα, 35 άτομα βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ και έβαλαν φωτιά σε κάδο επί της Πατησίων. Έπειτα, επιτέθηκαν με ξύλα κατά του περιπολικού στο οποίο επέβαιναν τρεις αστυνομικοί. Οι δύο κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share