Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τρομοκρατική οργάνωση στην Αθήνα: Αυτός είναι ο 65χρονος Πακιστανός «εγκέφαλος» που διψούσε για αιματοκύλισμα - Που εντοπίστηκε (Video)

Οι πληροφορίες της ΕΥΠ

5 Απριλίου 2023 13:58
Τρομοκρατική οργάνωση στην Αθήνα: Αυτός είναι ο 65χρονος Πακιστανός «εγκέφαλος» που διψούσε για αιματοκύλισμα - Που εντοπίστηκε (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τροκοκρατική οργάνωση στην Αθήνα: Ένα 65χρονος πακιστανός που ζει στην πόλη Κομ του Ιράν είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ισραηλινού Τύπου, ο αρχηγός του τρομοκρατικού δικτύου που προετοιμαζόταν να χτυπήσει και στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Γιάννης Σουλιώτης, ο 65χρονος παρουσιάζεται ως το πρόσωπο που στρατολόγησε τον 30χρονο άνδρα με τον οποίο έκαναν τις επικοινωνίες τα δύο άτομα στην Ελλάδα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Στην πόλη Κομ, όπου διαμένει ο εγκέφαλος της οργάνωσης, υπάρχει ένα θρησκευτικό πανεπιστήμιο με την επωνυμία «Αλ Μουστάφα», το οποίο χρησιμοποιείται για την στρατολόγηση Σιιτών οι οποίοι είναι πρόθυμοι να ενεργήσουν για λογαριασμό των «Φρουρών της Επανάστασης».

Σε βάρος του 65χρονου υπάρχουν διωκτικά εντάλματα από ξένες υπηρεσίες, ενώ φέρεται να είναι εκείνος που υπέδειξε ως στόχο στην Αθήνα το εστιατόριο στου Ψυρρή. Παράλληλα, υπάρχουν κυρώσεις σε βάρος του πανεπιστημίου και από το αμερικανικό υπουργείο οικονομικών.

Οι πληροφορίες της ΕΥΠ

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΥΠ που επικαλείται το ΑΠΕ η υπόθεση τρομοκρατίας με του Πακιστανούς χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή και αναβαθμίστηκε όταν ζήτησαν πληροφορίες από την Μοσάντ για τον «εγκέφαλο» στο Ιράν.

Όπως ενημέρωσε η Ισραηλινή Υπηρεσία Πληροφοριών, ο 30χρονος είναι «χαρτογραφημένος» και θεωρείται ένας από τους βασικούς στρατολογητές στου εκτελεστικού βραχίονα ιρανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης, που λειτουργεί από το 1979 και πραγματοποιεί χτυπήματα εναντίον ισραηλινών στόχων στο εξωτερικό.

Για τις ενέργειες αυτές στρατολογεί άτομα άλλης υπηκοότητας, κυρίως Πακιστανούς, Κούρδους και Αζέρους, ενώ κατά καιρούς έχουν συλληφθεί τέτοια μέλη της σε διάφορες χώρες.

Στην προκειμένη περίπτωση τόσο ο στρατολογητής και καθοδηγητής, όσο και οι δύο συλληφθέντες, κατάγονται από την περιοχή Σαρκόντα του Πακιστάν, που φημίζεται για την εγκληματικότητα και γνωρίζονταν από πριν.

Ο 30χρονος καθοδηγητής, σύμφωνα με την ΕΥΠ και όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έδωσε η Μοσάντ, είναι μέλος μιας ιδιαίτερα σκληρής οικογένειας και ο πατέρας του κρατείται στις φυλακές του Πακιστάν για ανθρωποκτονία, ενώ ο αδελφός του επίσης για άλλα βαριά αδικήματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share