Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ήταν δολοφονία, δεν ήταν ατύχημα! Δεν θα την ξαναδώ, είμαι τρελαμένη» - Σπαρακτικοί λυγμοί μητέρας θύματος (Video)

«Κάθε μέρα που περνάει είναι μαρτυρική»

4 Απριλίου 2023 11:27
Τραγωδία στα Τέμπη: «Ήταν δολοφονία, δεν ήταν ατύχημα! Δεν θα την ξαναδώ, είμαι τρελαμένη» - Σπαρακτικοί λυγμοί μητέρας θύματος (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο «Πρωινό» μίλησε μητέρα ενός εκ των θυμάτων που χάθηκαν στα συντρίμμια του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών περιγράφοντας τις τραγικές στιγμές που βιώνει εδώ και έναν μήνα. Την ίδια ώρα, "καίνε" τον 59χρονο προφυλακισμένο σταθμάρχη οι συναδελφοί του.

«Πέρασε ένας μήνας, μαρτυρικός. Κάθε μέρα που περνάει είναι μαρτυρική. Χάσαμε το κορίτσι μας μέσα από τα χέρια μας ένα τέταρτο έξω από το σπίτι της απόσταση. Από το σπίτι στον Τύρναβο την πήγε ο πεθερός της στα τρένα και την πήρα τηλέφωνο στις 11 παρά… Νόμιζα ότι θα το έχει ξεκινήσει το τρένο και μου λέει έχει καθυστέρηση το τρένο θα σε πάρω μόλις τακτοποιηθώ και από τότε δεν ξαναμιλήσαμε, έγινε το τραγικό κάνα 20λεπτο μετά».

Η μητέρα της 43χρονης που ξεψύχησε στη μοιραία σύγκρουση με φωνή που σπάει έκανε λόγο για οργή από πλευράς της για το γεγονός ότι δεν πιστεύει ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν ποτέ σε αυτή τη χώρα.

«Όλα αυτά είναι μαρτύριο, με εγγύηση ο ένας, με εγγύηση ο άλλους και βγαίνουν. Είμαστε χάλια, δεν γίνεται πιο χάλια. Είμαι τρελαμένη με τη στεναχώρια μου με το παιδί μου που δεν θα το ξαναδώ αλλά είμαι και εξαγριωμένη, συναισθήματα που δεν τα είχα βιώσει άλλη φορά, άγρια. Ήταν δολοφονία, δεν ήταν ατύχημα».

Τέμπη: Πόσα εισιτήρια κόπηκαν για το πρώτο δρομολόγιο του τρένου Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετά την τραγωδία - «Σφίχτηκαν καρδιές» στη διέλευσή του από το σημείο (Video)

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στον Σιδηρόδρομο δεν έχει αποκατασταθεί 35 μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών. Ένας από τους λίγους επιβάτες του πρώτου δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετά την τραγωδία στα Τέμπη ήταν ο Γιώργος Γεραπετρίτης μαζί με τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ και της Hellenic Train. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ έγιναν κρατήσεις για 52 εισιτήρια από τα 320 διαθέσιμα.

Τέμπη: Ανατριχίλα! Η στιγμή που το Intercity περνάει για πρώτη φορά από το σημείο της τραγωδίας - Σφίχτηκαν καρδιές

Έντονη ήταν η συγκίνηση τη στιγμή που το πρώτο τρένο πέρασε από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ έχουν περάσει 32 ημέρες μετά από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Τη στιγμή που προσέγγιζε το σημείο του τραγικού δυστυχήματος, ο μηχανοδηγός έκοψε ταχύτητα, ενώ εκείνη τη στιγμή μίλησε στην ΕΡΤ με τρεμάμενη φωνή ο κ. Παπακωνσταντίνου, προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας: «Πολύ συγκίνηση παιδιά, μεγάλη συγκίνηση, σας παρακαλώ πολύ», είπε εμφανώς συγκινημένος.

Η συγκίνηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν το Intercity πέρασε ακριβώς στο σημείο όπου έγινε η σύγκρουση, εκεί όπου είναι τοποθετημένα λουλούδια στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Η στιγμή που το πρώτο τρένο που κάνει τη διαδρομή μετά την τραγωδία περνά από τον τόπο του δυστυχήματος

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share