Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τέμπη: Ανατριχίλα! Η στιγμή που το Intercity περνάει για πρώτη φορά από το σημείο της τραγωδίας - Σφίχτηκαν καρδιές (Video)

Η ανακοίνωση του μηχανοδηγού την ώρα της διέλευσης

3 Απριλίου 2023 12:47
Τέμπη: Ανατριχίλα! Η στιγμή που το Intercity περνάει για πρώτη φορά από το σημείο της τραγωδίας - Σφίχτηκαν καρδιές (Video)
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονη ήταν η συγκίνηση τη στιγμή που το πρώτο τρένο πέρασε από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, ενώ έχουν περάσει 32 ημέρες μετά από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Τη στιγμή που προσέγγιζε το σημείο του τραγικού δυστυχήματος, ο μηχανοδηγός έκοψε ταχύτητα, ενώ εκείνη τη στιγμή μίλησε στην ΕΡΤ με τρεμάμενη φωνή ο κ. Παπακωνσταντίνου, προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας: «Πολύ συγκίνηση παιδιά, μεγάλη συγκίνηση, σας παρακαλώ πολύ», είπε εμφανώς συγκινημένος.

Η συγκίνηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν το Intercity πέρασε ακριβώς στο σημείο όπου έγινε η σύγκρουση, εκεί όπου είναι τοποθετημένα λουλούδια στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Η στιγμή που το πρώτο τρένο που κάνει τη διαδρομή μετά την τραγωδία περνά από τον τόπο του δυστυχήματος

Τραγωδία στα Τέμπη: «O ήλιος εσκοτείνιασε και δακρυσμένος βγαίνει, γιατί σε τάφους δέρνοντε γονείς χαροκαμένοι» - Το ανατριχιαστικό Κρητικό μοιρολόι για τους 57 νεκρούς (Video)

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε την Κυριακή επιμνημόσυνη δέηση για τα πέντε θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, στον Άη Γιώργη, στο Μεϊντάνι. Την ίδια ώρα, σπαράζει ο αδερφός της Αθηνάς Κατσάρα, ενώ ο σύζυγός της πήγε στο μνημόσυνο σε καροτσάκι για να την αποχαιρετήσει.

Οι Ανωγειανοί άναψαν ένα κερί, στη μνήμη των θυμάτων, για την ανάπαυση των ψυχών τους. Σύμφωνα με το anogi.gr, μετά το μνημόσυνο, που τέλεσε ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ο καλλιτέχνης και ψάλτης της ενορίας του Άη Γιώργη, Βασίλης Δραμουντάνης, συγκίνησε ερμηνεύοντας τις παρακάτω μαντινάδες του Βασίλη Σωπασή, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που τον διακρίνει σαν άλλο μοιρολόι με συνοδεία το μαντολίνο του.

“O ήλιος εσκοτείνιασε

και δακρυσμένος βγαίνει,

γιατί σε τάφους δέρνοντε

γονείς χαροκαμένοι

Mέσα σε μόνο μια στιγμή

τόσες ψυχές αθώες,

φύγανε και τα όνειρα

γίνανε μαύρες ώρες

Mάνα, πατέρα δε θα ‘ρθω

Γιατί για μένα εχάθη,

τ’όμορφο τρένο της ζωής

απ’ αλλονώ(ν) τα λάθη”

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share