Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: «O ήλιος εσκοτείνιασε και δακρυσμένος βγαίνει, γιατί σε τάφους δέρνοντε γονείς χαροκαμένοι» - Το ανατριχιαστικό Κρητικό μοιρολόι για τους 57 νεκρούς (Video)

Οι Ανωγειανοί άναψαν ένα κερί, στη μνήμη των θυμάτων, για την ανάπαυση των ψυχών τους

3 Απριλίου 2023 12:22
Τραγωδία στα Τέμπη: «O ήλιος εσκοτείνιασε και δακρυσμένος βγαίνει, γιατί σε τάφους δέρνοντε γονείς χαροκαμένοι» - Το ανατριχιαστικό Κρητικό μοιρολόι για τους 57 νεκρούς (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε την Κυριακή επιμνημόσυνη δέηση για τα πέντε θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών, στον Άη Γιώργη, στο Μεϊντάνι. Την ίδια ώρα, σπαράζει ο αδερφός της Αθηνάς Κατσάρα, ενώ ο σύζυγός της πήγε στο μνημόσυνο σε καροτσάκι για να την αποχαιρετήσει.

Οι Ανωγειανοί άναψαν ένα κερί, στη μνήμη των θυμάτων, για την ανάπαυση των ψυχών τους. Σύμφωνα με το anogi.gr, μετά το μνημόσυνο, που τέλεσε ο π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ο καλλιτέχνης και ψάλτης της ενορίας του Άη Γιώργη, Βασίλης Δραμουντάνης, συγκίνησε ερμηνεύοντας τις παρακάτω μαντινάδες του Βασίλη Σωπασή, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που τον διακρίνει σαν άλλο μοιρολόι με συνοδεία το μαντολίνο του.

“O ήλιος εσκοτείνιασε

και δακρυσμένος βγαίνει,

γιατί σε τάφους δέρνοντε

γονείς χαροκαμένοι

Mέσα σε μόνο μια στιγμή

τόσες ψυχές αθώες,

φύγανε και τα όνειρα

γίνανε μαύρες ώρες

Mάνα, πατέρα δε θα ‘ρθω

Γιατί για μένα εχάθη,

τ’όμορφο τρένο της ζωής

απ’ αλλονώ(ν) τα λάθη”

Τραγωδία στα Τέμπη: «Ήταν ένα λουλούδι που δεν πρόλαβε να ανθίσει. Τώρα αρχίζει ο ουσιαστικός πόνος» - Τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα της αδικοχαμένης Ελπίδας Χούπα

Μνημόσυνο στην Ελπίδα Χούπα που έχασε τη ζωή της στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών τελέστηκε στην Αταλάντη. Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη της με συγκίνηση και οδύνη για τον πρόωρο θάνατό της.

Συντετριμμένοι μίλησαν στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ο πατέρας και ο αδερφός της οι οποίοι βιώνουν βαθύ και ανείπωτο πόνο για τη μόλις 28χρονη Ελπίδα τους. Ενώ, μία οργισμένη μητέρα «ήρωα» φοιτητή αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες της τραγικής βραδιάς.

«Τώρα αρχίζει ο ουσιαστικός πόνος. Δεν θα φύγει από τη μνήμη μας» είπε αρχικά ο πατέρας της.

«Μου έρχεται κρίμα που ήταν ένα λουλούδι που δεν πρόλαβε να ανθίσει. Δυστυχώς το νήμα της ζωής της κόπηκε τόσο βίαια. Αν μπορούσε να μου μιλήσει – επειδή την ήξερα πολύ καλά – θα μου έλεγε “να είσαι υπερήφανος για εμένα».

«Έφτιαξα μόνος μου τον τάφο του παιδιού μου. Είναι κυβιστικού τύπου όπως θα ήθελε» συμπλήρωσε.

Από μεριάς του ο αδερφός της τόνισε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να συνειδητοποιήσουν ότι η αγαπημένης τους Ελπίδα «δεν θα είναι ξανά ποτέ κοντά τους».

Τα σπαρακτικά λόγια του πατέρα της αδικοχαμένης Ελπίδας Χούπα από την τραγωδία των Τεμπών

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share