Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επείγουσα προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Είμαι στη δυσάρεστη να σας πω πως έρχονται δύσκολες μέρες για…»

Συναγερμός από το μετεωρολόγο

2 Απριλίου 2023 08:27
Επείγουσα προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Είμαι στη δυσάρεστη να σας πω πως έρχονται δύσκολες μέρες για…»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Καλλιάνος προχώρησε σε μια νέα προειδοποίηση για τον καιρό, με τον ίδιο να ανακοινώνει πως βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση να μας ενημερώσει, ότι ο χειμώνας μπορεί να έρθει σαρωτικός σε ορισμένες περιοχές από σήμερα (2/4) κιόλας, με τον Τάσο Αρνιακό επίσης να μας προειδοποιεί.

Την Κυριακή θα επικρατήσουν νεφώσεις, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνές στο σύνολο της επικράτειας, στο Ιόνιο, τις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και σε τμήματα του Αιγαίου.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σήμερα στα Επτάνησα, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Θα έχουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας στους 20-22°c.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις που θα δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές, με τον καιρό να είναι άστατος κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 με 6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις αρκετά πυκνές κατά περιόδους. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 με 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Καιρός σήμερα 2/4: Χειμώνας… ξανά από Κυριακή - Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός σήμερα: Ο χειμώνας φαίνεται πως… έρχεται ξανά μετά το διάλειμμα άνοιξης των τελευταίων ημερών, με βροχή και πτώση της θερμοκρασίας σε αρκετές περιοχές της χώρας από σήμερα (2/4) κιόλας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Κυριακή προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 20 με 22 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Η εξέλιξη των φαινομένων σε όλες τις περιοχές

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα οι βροχές στο Ιόνιο θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 και τοπικά στα νότια το πρωί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share