Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Δύο δουλέμποροι κατηγορούνται για το θάνατο γυναίκας λόγω κακών συνθηκών

Δεν ενημέρωσαν για το περιστατικό για να μην δυσφημιστούν

1 Απριλίου 2023 20:44
Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Δύο δουλέμποροι κατηγορούνται για το θάνατο γυναίκας λόγω κακών συνθηκών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες για τη δράση του κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες και εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω 40 συλλήψεις, υπολογίζεται ότι οι δουλέμποροι έχουν διακινήσει περισσότερους από 2.200 αλλοδαπούς από και προς την Ελλάδα και τα κέρδη τους ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στη Μυτιλήνη: Νέο ναυάγιο με μετανάστες - Διασώθηκαν 18, αγνοούνται 23

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δύο από τους διακινητές κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από δόλο. Και αυτό διότι από τις παρακολουθήσεις των κινητών τηλεφώνων τους προέκυψε ότι οι δύο διακινητές αναφέρουν στις συνομιλίες τους ότι μία γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, στην προσπάθεια να περάσει με την ομάδα ων υπολοίπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

«Η κοπέλα πέθανε», ήταν η ερώτηση του πρώτου διακινητή, με τον δεύτερο να απαντά πως πέθανε και «την έχει αφήσει εκεί και το παιδί που είχα αφήσει, έχει έρθει σε εμάς και είπε πως η κοπέλα ούτε μιλάει ούτε κουνιέται».

Η γυναίκα όπως διαπιστώνεται από τις συνομιλίες δεν ήταν μόνη αλλά είχε μαζί της και ένα ανήλικο παιδί, το οποίο ακολουθούσε το γκρουπ. Ωστόσο, οι διακινητές δεν ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές για τον θάνατο της γυναίκας, αλλά ούτε και το υπόλοιπο γκρουπ για να μην… δυσφημιστούν. Πληροφορίες σχετικά με το τι απέγινε το πτώμα και το παιδί, δεν υπάρχουν.

Το κύκλωμα είχε εκδώσει πάνω από 2.500 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με την τιμή τους να κυμαίνεται από 600 έως και 10.000 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα του εγγράφου και τον προορισμό του μετανάστη

Το στρατηγείο της οργάνωσης φέρεται να ήταν στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας ενώ στις συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και τηλέφωνα που αντιστοιχούσαν σε πακιστανικά.

Σε 102 έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και καταστήματα, σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηλεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πλήθος κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών, 1.050 διαβατήρια και ταυτότητες ξένων χωρών, 72.000 ευρώ, πάνω από 30.000 ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων, ναρκωτικά και όπλα καθώς και 189 πλαστές σφραγίδες διάφορων Υπηρεσιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share