Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον Άγιο Δημήτριο: «Με τόσο αίμα που είδα, νόμιζα πως κάποιος είχε πεθάνει» (Video)

«Ήρθαν κάτι παιδιά με σφυριά και τους χτύπησαν στο κεφάλι»

1 Απριλίου 2023 18:43
Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τον Άγιο Δημήτριο: «Με τόσο αίμα που είδα, νόμιζα πως κάποιος είχε πεθάνει» (Video)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με τρόμο περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν έξω από εμπορικό κέντρο στον Άγιο Δημήτριο το βράδυ της Παρασκευής, όπου σημειώθηκε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων.

Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν δύο ομάδες ατόμων, από 10 άτομα η κάθεμια και μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν διάφορα, αντικείμενα όπως ένα σφυρί το οποίο εντοπίστηκε μετά τη λήξη του περιστατικού

«Βρισκόμουν στο μαγαζί, 9 η ώρα, βλέπω μια παρέα ανηλίκων έως 15 ετών και ακούω φωνές. Ο ένας κρατούσε το κεφάλι του, ο άλλος το μάτι του και έτρεχε αίμα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Star.

Η συμμορία των 10 ανηλίκων , μόλις βγήκε από το Mετρό στην περιοχή πήγε στοχευμένα και επιτέθηκε στην άλλη παρέα που έβγαινε από το εμπορικό κέντρο. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανήλικοι συνεπλάκησαν για πείραγμα σε μια κοπέλα.

Μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών άρχισαν να ξυλοκοπούνται και να ανταλλάσουν δυνατά χτυπήματα. Αμέσω μετά την επίθεση, τα παιδιά γεμάτα αίματα προσπάθησαν να ξεφύγουν, μπαίνοντας στο εμπορικό κέντρο.

«Την προηγουμένη φορά ήρθαν μέσα στο φαρμακείο να κρυφτούν, τα κυνηγούσαν με μαχαίρια», είπε ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα μια μάρτυρας δήλωσε σοκαρισμένη πως «με τόσο αίμα που είδα, νόμιζα πως κάποιος είχε πεθάνει».

Σημειώνεται ότι από την συμπλοκή τραυματίστηκαν συνολικά τρεις ανήλικοι, 16 , 17 και 14 ετών, και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Παίδων και τον Ευαγγελισμό.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις ανήλικοι. Ένας 17χρονος, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ οι άλλοι δυο, ένας 16χρονος και ένας 14χρονος, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Έπειτα η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις προσαγωγές ανηλίκων αλβανικής καταγωγής ωστόσο, αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Πάντως η ασφάλεια του Αγίου Δημητρίου αναζητά τους δράστες της «συμμορίας» που εξαπέλυσε την επίθεση αλλά και τα κίνητρα πίσω από αυτή

«Ήρθαν κάτι παιδιά με σφυριά και τους χτύπησαν στο κεφάλι»

Νέα στοιχεία για τη συμπλοκή στον Άγιο Δημήτριο έδωσαν μάρτυρες μιλώντας και στην ΕΡΤ:«Ήξερα κάποιους από αυτούς, όχι αυτούς που ήρθαν, αυτούς που ήταν ήδη εδώ… Ήρθαν κάτι παιδιά με σφυριά και τους χτύπησαν στο κεφάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών.

«Μας πήρε τηλέφωνο η μητέρα του φίλου μου ότι έχει γίνει ένα σκηνικό εδώ πέρα και ήρθαμε μετά από κανένα εικοσάλεπτο να δούμε (…) Ρωτήσαμε τι είχε γίνει μάθαμε ότι κάτι άλλα παιδιά είχαν έρθει με σφυριά και βαριοπούλες και χτυπήσαν κάποια άλλα παιδια» λέει νεαρός στην κάμερα της ΕΡΤ.

Νεαρός που ήταν παρών στο περιστατικό έκανε λόγο για «ραντεβού για ξύλο» νεαρών από διαφορετικές περιοχές. «Ήρθαν κάτι ''άκυρα'' παιδιά από άλλες περιοχές. Είχαν θέματα με κάποια παιδιά από εδώ πέρα και φώναξαν πολλά άτομα για να παίξουν ξύλο μεταξύ τους, χωρίς κάποιο λόγο συγκεκριμένο, επειδή τους κοιτάγανε περίεργα.

Άλλος νεαρός αναφέρει ότι όλα έγιναν «για τα μάτια» μιας κοπέλας. «Δεν θυμάμαι πολύ καλά, αλλά ήταν για κάποια κοπέλα, αυτό θυμάμαι μόνο….» λέει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share