Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ηράκλειο: Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο - Ακόμη 29 άτομα στο κάδρο των ερευνών

Νέο μήνυμα της οικογένειας για τον λυράρη

1 Απριλίου 2023 16:20
Ηράκλειο: Φρίκη με τον λυράρη που βίαζε και εξέδιδε 11χρονο - Ακόμη 29 άτομα στο κάδρο των ερευνών
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η φρίκη που ζούσε το 11χρονο (τότε) αγοράκι από τον 66χρονο λυράρη. Ο δράστης πήρε το δρόμο για τη φυλακή μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, καθώς δεν έπεισε αρνούμενος τις κατηγορίες.

Στο μεταξύ «άνοιξαν τα στόματα» εκείνων που τον γνώριζαν. Ο 66χρονος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τον ανήλικο από το 2018 έως και σήμερα. Ωστόσο, ο ίδιος επιμένει ότι του έχουν στήσει πλεκτάνη.

Μια οικογενειακή του φίλη συγκλονισμένη από όσα μαθεύτηκαν τον χαρακτήρισε «ανθρωπόμορφο τέρας». «Εγώ κατηγορώ τους συγγενείς που δεν μιλάνε και λέω ότι δεν μιλάνε και λέω ότι δεν πιστεύω ότι δεν είδαν κάτι. “δεν είδαμε κάτι, δεν το βάζει το μυαλό μας”. Πραγματικά ξέρω τι ανθρωπόμορφο τέρας είναι ένας άνθρωπος που δείχνει ότι είναι καλός», τόνισε.

Για το πώς είναι σαν άνθρωπος, ανέφερε ότι ήταν πάντα ήσυχος. «Δεν πηγαίνει το μυαλό κάποιου σε κάτι τέτοιο κανενός μας. έχουμε πάθει όλοι σοκ όντως πραγματικό σοκ. Σαν καλλιτέχνης δεν είναι και ο σούπερ καλλιτέχνης. Έπαιζε εκεί τώρα μία λύρα».

Αποκάλυψε, επίσης, ότι στο χωριό αποφεύγουν να το συζητούν, καθώς δεν το χωρά το μυαλό τους αυτό που συνέβη.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σοκαριστική και δύσκολη υπόθεση παιδικής κακοποίησης»

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος της οικογένειας του ανήλικου παιδιού Ευθυμία Σωμαρά, τόνισε ότι πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα και όλο το υλικό της υπόθεσης έχει αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και αναμένεται η ταυτοποίηση κι άλλων δύο ατόμων.

Παράλληλα, τόνισε πρόκειται για μία «σοκαριστική και δύσκολη υπόθεση παιδικής κακοποίησης». «Το βασικό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι η περιγραφή του ανηλίκου είναι αρκετά λεπτομερής, άρα λοιπόν αυτό που γεννάται εύλογα σαν απορία θα ήταν γιατί να επιλέξει να κατηγορήσει το συγκεκριμένο άνθρωπο για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. Είχε προηγούμενα μαζί του; Είχαν προηγούμενα;», είπε η κ. Σωμαρά, σε όσα υποστηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου και ο κατηγορούμενος ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία εναντίον του και είναι απλά «μια κατάθεση στον αέρα».

Αντίστοιχα, ο δεύτερος δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης ανέφερε ότι θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση. «Θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις με τις έρευνες να προχωρούν πολύ γρήγορα. Η υπόθεση είναι καλά δεμένη ενώ δεν θα μου φανεί παράξενο αν πάρει και μία εντελώς διαφορετική τροπή», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κοκοσάλης ενώ παράλληλα παρότρυνε όσους γνωρίζουν να «ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν» και ζήτησε από όλους τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους «ελέγχετε τις κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η πρώτη δήλωση της οικογένειας - «Λυτρωμένος ο 15χρονος»

Ο 15χρονος μετά τη σύλληψη του 66χρονου λυράρη δήλωσε λυτρωμένος, ενώ προτρέπει αγόρια που έχουν βρεθεί ή βρίσκονται στη δική του θέση, να μιλήσουν.

Σύμφωνα με την πρώτη δήλωση της οικογένειας, «η απόφαση της δικαιοσύνης για προφυλάκιση του 66χρονου είναι για μας και το παιδί μας μια πρώτη δικαίωση. Ο γιος μας νιώθει επιτέλους ασφαλής τώρα που ο κατηγορούμενος είναι στη φυλακή. Ελπίζουμε καμία οικογένεια να μην νιώσει τον πόνο που νιώθουμε για όσα εφιαλτικά έζησε το παιδί μας. Και κάνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την δράση του κατηγορουμένου να το καταγγείλει στις αρχές. Σας ευχαριστούμε όλους για το ειλικρινές ενδιαφέρον».

Αναζητούνται οι 29 χρήστες

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με «πρωταγωνιστή» το αγόρι.

Οι Αρχές θα «χτενίσουν» όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από ψεύτικα προφίλ που φιγουράρουν σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του ανηλίκου προκειμένου να «ψαρέψουν» υποψήφιους πελάτες.

Ήδη στα χέρια της η αστυνομία έχει τα προφίλ, ενώ έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν 29 άτομα τα οποία φέρονται να είχαν επαφές με τον ανήλικο στα ψεύτικα προφίλ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share