Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ξαφνική ανατροπή του Τάσου Αρνιακού: «Ο Απρίλιος μας κάνει ποδαρικό με...»

Η προειδοποίηση του μετεωρολόγου

1 Απριλίου 2023 16:04
Ξαφνική ανατροπή του Τάσου Αρνιακού: «Ο Απρίλιος μας κάνει ποδαρικό με...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Αρνιακός μας εύχεται καλό μήνα με άστατο καιρό και υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1 ο Απρίλιος μας κάνει ποδαρικό με νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Επίσης, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι η αφρικανική σκόνη θα παραμείνει μέχρι...

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανώς στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 19 με 22 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Τα ίσια… ανάποδα από τα Μερομήνια: «Από τις πρώτες κιόλας μέρες του Απριλίου θα καταλάβετε ότι…»

Τα Μερομήνια δείχνουν να ανατρέπουν την κατάσταση ως προς τις καιρικές συνθήκες, επιμένοντας από αρκετά νωρίτερα πως η άνοιξη θα επικρατήσει τον Απρίλιο.

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη, με τον Γιάννη Καλλιάνο πάντως να διαφωνεί.

Μερομήνια ανατροπή

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η εκτίμηση για το Πάσχα

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ● Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου) στις 09.04.2023. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

Καιρός σήμερα 1/4: Σαββατοκύριακο Πρωταπριλιάς… με άνοιξη - Αλλαγή σκηνικού από βδομάδα

Καιρός σήμερα: Ο Απρίλιος μπαίνει με όμορφο τρόπο στις ζωές μας ως προς τον καιρό, αφού θα έχουμε… χαρά Θεού το Σαββατοκύριακο, αρχής γενομένης από σήμερα (1/4) με πολύ καλές συνθήκες.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους στα δυτικά, την ανατολική νησιωτική χώρα και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, αναμένονται το Σάββατο. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανώς στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 19 με 22 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε όλες τις περιοχές

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στη Θεσσαλία κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 21 και κατά τόπους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 και στην Κρήτη έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share