Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Επέλαση χιονιά από Σάκη Αρναούτογλου: Νέα στοιχεία για την αλλαγή του καιρού - «Από την Τετάρτη...»

Η πρόγνωση μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας

31 Μαρτίου 2023 20:40
Επέλαση χιονιά από Σάκη Αρναούτογλου: Νέα στοιχεία για την αλλαγή του καιρού - «Από την Τετάρτη...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία και επέλαση του χιονιά παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου για την αλλαγή του καιρού που έρχεται από το βράδυ της Κυριακής (2/4) στην Ελλάδα, με βροχές και ισχυρούς νοτιάδες. Πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη (4/4), ενώ αναμένονται και εκπλήξεις με τα χιόνια.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως από το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρξει μία ζώνη βροχών από τη Θεσσαλία έως την Πελοπόννησο. Με την ευκαιρία, δέιτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

Από τη Δευτέρα (3/4) αρκετές βροχές θα υπάρχουν στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ οι νοτιάδες θα πνέουν με εντάσεις έως και 8 Μποφόρ στα πελάγη. Χιόνια θα πέσουν σε πολύ ψηλά υψόμετρα στη βόρεια Ελλάδα.

Από την Τρίτη θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας λόγω της στροφής των ανέμων σε βόρειους, με τον Σάκη Αρναούτογλου να σημειώνει πως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Τετάρτη (5/4) προς την Πέμπτη (6/4) αναμένεται να υπάρχουν εκπλήξεις με χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα λόγω επιδείνωσης του καιρού

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Σαφές μήνυμα του Σάκη Αρναούτογλου: «Περιμένετε από 3 Απριλίου κι έπειτα να δείτε...»

Ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε για τις αλλαγές, που θα σημειώσει ο καιρός στην χώρα μας, τονίζοντας πως με το που μπει ο Απρίλιος περιμένουμε πιο ψυχρές συνθήκες.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο ειδικά στις πρώτες πέντε μέρες του μήνα, αναφέρνοντας και το ποιες συγκεκριμένα οφείλουμε να προσέχουμε, μετά την επιστροφή της άνοιξης.

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Mεγάλο το καιρικό ενδιαφέρον για το πρώτο πενθήμερο του Απρίλη με μια πολύ πιθανή εντυπωσιακή αλλά και αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ σκονο-νοτιαδων και ψυχρο-βοριάδων ακριβώς πάνω από την Ελλάδα, η οποία και θα καθορίσει και το ποιες περιοχές θα βγουν περισσότερο κερδισμένες στην μοιρασιά αξιόλογων βροχοπτώσεων ή γιατί όχι ακόμα και...χιονοπτώσεων σε συγκεκριμένα όμως υψόμετρα!

Η εκτίμηση όμως της έντασης των προαναφερθέντων φαινομένων καθώς και των ανέμων θα γίνει τις επόμενες ημέρες, με την ακριβή διαδρομή της ατμοσφαιρικής διαταραχής που φαίνεται οτι θα επηρεάσει την περιοχή μας κυρίως από τις 3 του Απρίλη», σχολίασε».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share