Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Τρομοκρατική επίθεση: Προφυλακίστηκαν οι δύο τρομοκράτες που ετοίμαζαν την επίθεση - Η αποκάλυψη για το plan B

Η αποκάλυψη του δικηγόρου

31 Μαρτίου 2023 16:55
Τρομοκρατική επίθεση: Προφυλακίστηκαν οι δύο τρομοκράτες που ετοίμαζαν την επίθεση - Η αποκάλυψη για το plan B
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρομοκρατική επίθεση: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι δύο αλλοδαποί που σχεδίαζαν αιματηρή επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος τους, Ηρακλής Στάβαρης, δήλωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος δέχτηκε να συμμετέχει στην επίθεση επειδή βρισκόταν υπό καθεστώς απειλής.

«Οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Ο ένας δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό, ήταν απλά βοηθός. Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως ότι έκανε στην υπόθεση αυτής το έκανε υπό καθεστώς απειλής για τη ζωή του και της οικογένειάς του στο Πακιστάν», δήλωσε ο δικηγόρος τους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος, γνώριζε τον καθοδηγητή της υπόθεσης επειδή κατάγονταν από το ίδιο χωριό. Ο φόβος πως θα έκανε πράξη τις απειλές του και θα έκανε κακό στην οικογένειά του πίσω στο Πακιστάν οδήγησαν τον δεύτερο κατηγορούμενο στο να απαντά στα μηνύματα και να δείχνει να συναινεί στο σχέδιο.

Η αποκάλυψη για το plan B

Αποφασισμένοι να χτυπήσουν έναν στόχο στην Αθήνα, οποιονδήποτε στόχο θα σκότωνε Εβραίους ήταν οι Πακιστανοί όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σύμφωνα με τον δικηγόρο Ηρακλή Στάβαρη.

Οι δύο Πακιστανοί οδηγήθηκαν στον ανακριτή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας, την ώρα που η αστυνομία ψάχνει τα κινητά τους, αναζητά πιθανούς συνεργούς και οπλισμό

Οι δύο πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι καλούνται να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση δίωξη έχει ασκηθεί και για τον εγκέφαλο που φέρεται να είναι στο Ιράν και αν συλληφθεί θα κατηγορηθεί για τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση σε βαθμό πλημμελήματος.

«Σε σχεδιασμό για αιματηρή επίθεση στο εβραϊκό Μουσείο στην Πλατεία Συντάγματος είχαν προχωρήσει αρχικά οι πακιστανοί ύποπτοι για συμμετοχή στο τρομοκρατικό δίκτυο που εξάρθρωσαν ΕΛΑΣ και ΕΥΠ. Όμως, αυτός ο στόχος δεν θεωρήθηκε εφικτός λόγω των μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονταν στην ευρύτερη περιοχή και έτσι επελέγη εναλλακτικά η εβραϊκή «συναγωγή» στου Ψυρρή», αποκαλύπτουν τα «ΝΕΑ».

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στις αρχές υπάρχει ο εφιάλτης των τρομοκρατών της διπλανής πόρτας.

«Το σχέδιο για την αιματηρή επίθεση στην εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή μας τρομάζει πλέον για την απλότητα του», αναφέρει το δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ».

Τους νέους αυτούς φόβους για νέες «εξ αποστάσεως» στρατολογήσεις αχαρτογράφητων «ερασιτεχνών» αλλοδαπών ενόπλων για επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος εκφράζουν στελέχη των Αρχών Ασφαλείας με βάση την πλήρη ανάλυση των στοιχείων για τη δράση των δύο νεαρών Πακιστανών.

Οι δύο Πακιστανοί δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και ζητούν τον διορισμό συνηγόρου, που με εντολή των δικαστικών αρχών θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους. Η διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να καθυστερήσει την έναρξη των απολογιών, ώστε ο διορισθείς συνήγορος να ενημερωθεί για το υλικό της υπόθεσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share