Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Λεωφορεία: Στάση εργασίας τη Δευτέρα - Ποιες ώρες δεν θα κυκλοφορούν

Συναγερμός για χιλιάδες πολίτες

31 Μαρτίου 2023 16:00
Λεωφορεία: Στάση εργασίας τη Δευτέρα - Ποιες ώρες δεν θα κυκλοφορούν
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει η Αθήνα τη Δευτέρα 3 Απριλίου μεταξύ 11.00 και 16:00, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ. Με την ευκαιρία, δείτε το συνταρακτικό τροχαίο με την σύγκρουση δύο λεωφορείων.

Τη στάση εργασίας προκήρυξε το Σωματείο Τεχνικών και Εργαζόμενων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ. Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι μετά την τραγωδία των Τεμπών είναι επιβεβλημένη η διασφάλιση ασφαλών δημόσιων συγκοινωνιών για το κοινό και τους εργαζόμενους μέσω της ανανέωσης του στόλου και την υλοποίηση της υπογεγραμμένης ΕΣΣΕ. «Η συγκοινωνία είναι δημόσιο αγαθό και η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται, η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία» τονίζουν.

Λεωφορεία: Στάση εργασίας τη Δευτέρα - Ποιες ώρες δεν θα κυκλοφορούν

Υπό κατάρρευση τα αστικά λεωφορεία: Νέα καταγγελία για πόρτα που ξεκόλλησε σε δρομολόγιο εν κινήσει

Στα όριά του βρίσκεται ο στόλος λεωφορείων της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) με τα επικίνδυνα περιστατικά για την ασφάλεια επιβατών, εργαζομένων, αλλά ακόμα και διερχόμενων πεζών και ΙΧ να διαδέχονται το ένα το άλλο. Με την ευκαιρία, δείτε τα δρομολόγια με λεωφορείο από την Hellenic Train.

Ετσι, μετά την πτώση αντικειμένου από την οροφή οχήματος που βρισκόταν εν κινήσει την περασμένη εβδομάδα, για το οποίο πηγές της εταιρίας έλεγαν στη συνέχεια ότι ήταν καπάκι κλιματιστικού και όχι τμήμα της οροφής και το τρόλει που τα ξημερώματα της Δευτέρας έπεσε πάνω σε σταθμευμένο φορτηγό στην Πατησίων, την Τετάρτη επιβάτες του λεωφορείου Α1 (Βούλα – Πειραιάς) είδαν έντρομοι τη μισή πόρτα του οχήματος να ξεκολλά. Τη συγκράτησαν μάλιστα οι ίδιοι για να μη φύγει εντελώς και βρεθεί στο δρόμο.

Οπως αναφέρει σε καταγγελία του επιβάτης της γραμμής, το λεωφορείο «αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη του δρόμου μπροστά απο το Νιάρχος γιατί το δεξί φύλλο της μεσαίας πόρτας ξεχαρβαλώθηκε και ήταν έτοιμο να πέσει. Ευτυχώς οι επιβάτες το συγκράτησαν και ο οδηγός συγκράτησε τα 2 φύλλα με ταινία».

Υπό κατάρρευση τα αστικά λεωφορεία: Νέα καταγγελία για πόρτα που ξεκόλλησε σε δρομολόγιο εν κινήσει

Ο οδηγός του οχήματος ενημέρωσε άμεσα τους επιβάτες ότι δε θα ξανανοίξει τη μεσαία πόρτα για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο δεν κατέβασε τους επιβάτες ώστε να εκκενωθεί το λεωφορείο για λόγους ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Ετσι, στη συνέχεια και όπως καταγγέλλει ο ίδιος επιβάτης, μπροστά από τον σταθμό Εδεμ και ενώ το λεωφορείο ήταν σταματημένο σε στάση, «το ξεχαρβαλωμένο φύλλο δυστυχώς έπεσε προς τη μεριά του δρόμου». Ο οδηγός συγκράτησε πάλι τα φύλλα με ταινία και συνέχισε τη διαδρομή του για όσο διάστημα τουλάχιστον ο συγκεκριμένος επιβάτης παρέμεινε στο όχημα.

Το περιστατικό παραδέχεται και η ΟΣΥ. Πηγές της εταιρίας, με τις οποίες επικοινώνησε το «Εθνος», σημείωναν πως πράγματι τμήμα της πόρτας ξεκόλλησε. Προσέθεταν ωστόσο ότι αυτό δεν έγινε δεύτερη φορά και ουδέποτε βρέθηκε στο δρόμο, σύμφωνα τουλάχιστον με την ενημέρωση του οδηγού του οχήματος.

Η εταιρία μάλιστα έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, η οποία αφορά κυρίως τον οδηγό και το λόγο για τον οποίο δεν ακινητοποίησε άμεσα το όχημα ώστε να το εκκενώσει βασει των κανονισμών. Ο ίδιος, πάντως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι δεν αποβίβασε τους επιβάτες στο σημείο καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού τους αφού από εκεί διέρχεται η γραμμή του τραμ. Προχώρησε – όπως είπε – 3 στάσεις ώστε οι επιβάτες να κατέβουν με ασφάλεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share