Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Έπρεπε να εγκαταλείψω το παιδί;» - Η απάντηση "καρφί" του αναισθησιολόγου της Τζωρτζίνας στον Αλέξη Κούγια (Video)

«Έχω την συνείδηση μου ήσυχη» - «Βροχή» ερωτήσεων από τον δικηγόρο της 34χρονης κατηγορούμενης

31 Μαρτίου 2023 09:01
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Έπρεπε να εγκαταλείψω το παιδί;» - Η απάντηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έντονα αντέδρασε ο αναισθησιολόγος της Τζωρτζίνας στις αιτιάσεις του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια. «Δε θα απολογηθώ», ήταν η απάντησή του στον συνήγορο υπεράσπισης, όταν εκείνος του είπε ότι παρέτεινε την ΚΑΡΠΑ.

Παράλληλα, συνέχεια στην κόντρα του συνηγόρου υπεράσπισης της 34χρονης που κατηγορείται για τον θάνατο των παιδιών της, Αλέξη Κούγια και της παιδοκαρδιολόγου που εξετάστηκε ως μάρτυρας για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, Αγγελικής Καρατζά, δίνεται ενώ η δίκη για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δε θα απολογηθώ που έκανα ανάνηψη περισσότερο από ότι ορίζει το πρωτόκολλο. Έπρεπε να εγκαταλείψω το παιδί; Έχω την συνείδηση μου ήσυχη», απάντησε ο αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου στις αιτιάσεις της υπεράσπισης της κατηγορούμενης μητέρας, ότι παράτεινε τη διαδικασία αν και γνώριζε για την ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη, για να «καλυφθεί».

Η κατάθεση του αναισθησιολόγου ξεκίνησε το πρωί και συνεχίστηκε με τις ερωτήσεις του συνηγόρου της 34χρονης κατηγορούμενης που σε αυτό το στάδιο της δίκης ενώπιον του ΜΟΔ ελέγχεται για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο έναν χρόνο πριν τελικά το παιδί δολοφονηθεί από τα χέρια της μητέρας του σύμφωνα με την κατηγορία.

Ο κ. Κούγιας υπέβαλε ερωτήσεις στον αναισθησιολόγο για την επί 50 λεπτά διάρκεια της ανάνηψης, ζητώντας προηγουμένως από τον μάρτυρα να επιβεβαιώσει πως μετά από 10 λεπτά ανακοπής ο εγκέφαλος παθαίνει ανεπανόρθωτες βλάβες.

Μάρτυρας: Αν δεν υπάρξει παρέμβαση στα πρώτα λεπτά από την εμφάνιση συμπτωμάτων της ανακοπής, ναι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Για αυτό πρέπει άμεσα να ξεκινάει ΚΑΡΠΑ, ακόμα και από κάποιον περαστικό.

Συνήγορος: Άρα η γιατρός στην περίπτωση της Ίριδας που σταμάτησε στα 30 λεπτά έκανε λάθος;

Μάρτυρας: Το πρωτόκολλο λέει όντως 30 λεπτά, αλλά δεν είναι δεσμευτικό. Εγώ δε θα απολογηθώ που έκανα παραπάνω. Έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και έχω τη συνείδηση μου ήσυχη.

Συνήγορος: Για να καλυφθείτε τα κάνατε αυτά. Ξέρατε ότι ο εγκέφαλος έχει καταστραφεί.

Μάρτυρας: Κάθε περιστατικό είναι ξεχωριστό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Και επειδή ήξερα ότι πέρασαν 10-20 λεπτά έπρεπε να εγκαταλείψω το παιδί;

Κατά την έναρξη της εξέτασης του αναισθησιολόγου από την υπεράσπιση ο κ. Κούγιας ρώτησε τον αναισθησιολόγο γιατί όταν η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή έλειπε από το Νοσοκομείο, αφού ήταν σε εφημερία.

Μάρτυρας: Είπα και πριν ότι ήμουν σε μικτή εφημερία. Δηλαδή σε ετοιμότητα στο σπίτι μου.

Συνήγορος: Αυτό καθορίζεται με κάποιο έγγραφο;

Μάρτυρας: Από το πρόγραμμα των εφημεριών.

Συνήγορος: Άρα αν το δικαστήριο ζητήσει το έγγραφο θα το αναγράφει;

Μάρτυρας: Ναι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου της 34χρονης ο γιατρός είπε πως δεν καθυστέρησε καθόλου από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε, καθώς ήταν ήδη ντυμένος και το σπίτι του απέχει από το Καραμανδάνειο ούτε δύο χιλιόμετρα.

Συνήγορος: Όταν φτάσατε από την ώρα που παρκάρατε μέχρι να φτάσετε στο δωμάτιο πόση ώρα πέρασε;

Μάρτυρας: Σας είπα συνολικά σε 5 λεπτά ήμουν εκεί.

Συνήγορος: Ο κ. Δασκαλάκης μας είπε εδώ, ότι έφτασε πριν από εσάς στο νοσοκομείο και έκανε τουλάχιστον δέκα λεπτά να φτάσει.

Μάρτυρας: Δεν ξέρω τι έκανε ο κ. Δασκαλάκης και πότε ειδοποιήθηκε.

Συνήγορος: Εδώ μας είπε ότι μπήκαν οι γιατροί, άρχισαν την ΚΑΡΠΑ τον πήρε τηλέφωνο η κατηγορούμενη και μετά από 10 λεπτά αφού έφτασε, ήρθατε και εσείς. Τι λόγο έχει να πει ψέματα;

Μάρτυρας: Εμένα δε μου ζήτησαν ποτέ κάποια ευθύνη. Αντίθετα η κατηγορούμενη έχει εκφραστεί θετικά για τη βοήθεια που είχε το παιδί. Είδαν την προσπάθεια. Ο κ. Δασκαλάκης λίγες μέρες μετά έκανε μια χειρονομία που μου έκανε εντύπωση. Ανήμερα του Πάσχα, με πήρε τηλέφωνο για να μου ευχηθεί χρόνια πολλά για να με ευχαριστήσει. Αυτό με συγκίνησε και δεν το περίμενα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share