Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

100 ευρώ πρόστιμο και 1 μήνα αφαίρεση διπλώματος αν φοράς αυτό το ρούχο ενώ οδηγείς! Αναβρασμός για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς!

Ελάχιστοι το γνωρίζατε! Δείτε πως μπορείτε να την πατήσετε χωρίς να το ξέρετε!

31 Μαρτίου 2023 08:46
100 ευρώ πρόστιμο και 1 μήνα αφαίρεση διπλώματος αν φοράς αυτό το ρούχο ενώ οδηγείς! Αναβρασμός για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόστιμο σοκ: Όταν οδηγείτε, δεν μπορείτε να φοράτε οτιδήποτε. Είναι παράνομο να οδηγείτε φορώντας ένα μεγάλο μπουφάν, κασκόλ ή γάντια. Αν το κάνετε ούτως ή άλλως, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο.

Ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ, οπότε ήρθε η ώρα να πάρετε ζεστά ρούχα. Αλλά όταν οδηγείτε, δεν μπορείτε να φοράτε ό,τι θέλετε. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας σας λέει τι ρούχα πρέπει να φοράτε κατά την οδήγηση.

Το άρθρο 13 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναφέρει ότι οι οδηγοί πρέπει να μπορούν να κινούνται ελεύθερα για να οδηγούν με ασφάλεια. Πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν όλες τις στροφές και τις στάσεις που χρειάζονται χωρίς προβλήματα.

Τα ρούχα που φοράει ο οδηγός δεν πρέπει να εμποδίζουν τα χέρια ή τον λαιμό του να κινηθούν. Αυτό σημαίνει ότι ένα χοντρό σακάκι, παλτό ή κασκόλ μπορεί να είναι κακό. Τα γάντια μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα εάν είναι κατασκευασμένα από ολισθηρό υλικό όπως ύφασμα ή μαλλί και δυσκολεύουν την κίνηση των παλαμών και των δακτύλων σας.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε κι αυτό: 1.000 ευρώ πρόστιμο - Τραγική είδηση για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς

100 ευρώ πρόστιμο και 1 μήνα αφαίρεση διπλώματος αν φοράς αυτό το ρούχο ενώ οδηγάς! Αναβρασμός για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς!

Πρόστιμο 100 ευρώ και 1 μήνα αφαίρεση διπλώματος

Σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία, που το όργανο αντιληφθεί ότι ο οδηγός φοράει πολύ χοντρά ρούχα, τότε έχει το δικαίωμα να βεβαιώσει πρόστιμο. Σύμφωνα πάντα με τον Κ.Ο.Κ., το χρηματικό πρόστιμο σε αυτή την περίπτωση είναι 100 ευρώ, ενώ ισχύει και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 μέρες. Ως εκ τούτου, είναι στη διακριτική ευχέρεια του αστυνομικού που κάνει τον έλεγχο να κρίνει αν θα κόψει χρηματικό πρόστιμο και θα πάρει το δίπλωμα του οδηγού για ένα μήνα.

Τι αναφέρουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί;

Μπορεί να σας φαίνονται υπερβολικά και αρκετά «γενικά» τα όσα ορίζονται από τον Κ.Ο.Κ., αλλά σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκο Ρήγα, που ρωτήθηκε σχετικά, «ο Κ.Ο.Κ. δεν λέει για το μέγεθος του μπουφάν και πώς θα είναι το μπουφάν ή το παλτό, όμως, υπάρχει μια κοινή λογική ότι ο οδηγός πρέπει να έχει μια ελευθερία κινήσεων. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι καλυμμένος με κουβέρτα και να οδηγεί και να του επιτρέπεται αυτό. Οι οδηγοί, θα πρέπει να δίνουν βάση στον «σωστό» ρουχισμό, για να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο». Ενώ όταν ρωτήθηκε αν του έχει τύχει να γράψει ο ίδιος ή κάποιος συνάδελφός του οδηγό λόγω μπουφάν, εκείνος απάντησε αρνητικά, αλλά ανέφερε παραδείγματα οδηγών που έκαναν χρήση κινητού, ή έτρωγαν από σάντουιτς, μέχρι... ξηρούς καρπούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share