Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 31/3: Ανοιξιάτικο σκηνικό πριν την... χειμωνιάτικη επέλαση! Οι περιοχές που κρούουν καμπανάκι οι Καλλιάνος, Αρνιακός, Μαρουσάκης και Σούζη (Video)

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή από την ΕΜΥ

31 Μαρτίου 2023 07:39
Καιρός σήμερα 31/3: Ανοιξιάτικο σκηνικό πριν την... χειμωνιάτικη επέλαση! Οι περιοχές που κρούουν καμπανάκι οι Καλλιάνος, Αρνιακός, Μαρουσάκης και Σούζη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 31/3: Θα συνεχιστεί και σήμερα ο ανοιξιάτικος καιρός με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε ολόκληρη την χώρα και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 23 βαθμούς Κελσίου. Η ίδια εικόνα θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Οι μετεωρολόγοι, Κλέαρχος Μαρουσάκης, Τάσος Αρνιακός, Γιάννης Καλλιάνος και Χριστίνα Σούζη πάντως, προειδοποιούν πως η εικόνα του καιρού θα αλλάξει σημαντικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ενώ, πασχαλιάτικη «βόμβα» ρίχνουν τα Μερομήνια!

Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Ο χειμώνας δεν καταθέτει τα όπλα»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για έντονες καιρικές διακυμάνσεις τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με την άνοιξη και τον χειμώνα να «παλεύουν» ποια από τις δύο εποχές θα κυριαρχήσει.

Ο μετεωρολόγος του Open ανέφερε ότι μετά και τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην επικράτεια, που έφεραν μέχρι και χιόνια στην Αττική, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει με υψηλές θερμοκρασίες και αφρικανική σκόνη.

«Με την άνοιξη από τη μια μεριά να προσπαθεί να επιβάλει τους ρυθμούς της, τον χειμώνα όμως από την άλλη να μην καταθέτει τα όπλα, θα αποχαιρετήσουμε τον Μάρτη αλλά και θα υποδεχτούμε τον Απρίλη στη χώρα μας», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Γιάννης Καλλιάνος: «Όταν μπούμε στο Σαββατοκύριακο μετά την επιστροφή στην άνοιξη...»

Ο Γιάννης Καλλιάνος προκαλεί ένα μικρό αλαλούμ στον καιρό, τονίζοντας πως σήμερα Παρασκευή προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Η ανοδική πορεία του υδράργυρου θα συνεχιστεί και θα αγγίξει υψηλές τιμές. Η συννεφιά θα είναι το κυρίαρχο συστατικό της ημέρας. Συννεφιά που θα πυκνώσει στα δυτικά, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με διαστήματα με ήλιο και περισσότερη ηλιοφάνεια στις Κυκλάδες και στο νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία από 8 – 22 βαθμούς και τους ανέμους στα 3 – 6 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο. Η θερμοκρασία από 8 – 20 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 4 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Το Σάββατο το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, με συννεφιά και υψηλές θερμοκρασίες. Την Κυριακή ο καιρός θα επιδεινωθεί, με βροχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Τάσος Αρνιακός: «Κάντε λίγη υπομονή ακόμη για να βγάλετε τα χαλιά σας, έρχεται η βουβή εβδομάδα πριν από το Πάσχα και...»

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί εκ νέου για τις διαρκείς αλλαγές του καιρού, με τον ίδιο να αναφέρεται αρχικά στην άνοιξη που επανέρχεται, πριν από μια «βουβή εβδομάδα» πριν από το Πάσχα με έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, η άνοιξη από σήμερα (31/3) και για 3-4 μέρες επιστρέφει με τους ανέμους να γυρίζουν και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 21 βαθμούς, ωστόσο την επόμενη εβδομάδα θα σημειωθούν μέχρι και χιονοπτώσεις ψηλά στα βουνά, συνεπώς θα χρειαστεί προσοχή και να μη... μαζέψουμε ακόμη τα χειμωνιάτικα.

«Σεισμική» προειδοποίηση από την Χριστίνα Σούζη - Ο χειμώνας επιστρέφει

Γενικά αίθριος θα κυλήσει ο καιρός σήμερα με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι έως 17 με 19 βαθμούς , και στα Ανατολικά Ηπειρωτικά τοπικά έως 20 βαθμούς, σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη.

Την Παρασκευή λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί – Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα Νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο λίγες βροχές θα σημειωθούν στα Δυτικά – Βορειοδυτικά , και το Ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη. Οι Άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα Νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τέλος την Κυριακή τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα Δυτικά , τα Βόρεια , το Ανατολικό Αιγαίο, και βαθμιαία στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Οι Άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα Παρασκευή ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά κα τα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τόπους 7 μποφόρ και στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
  • Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και από το απόγευμα έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις από το απόγευμα πυκνότερες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το βράδυ στη Μακεδονία θα πυκνώσουν.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 5 με 7 και στα βόρεια νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 και κατά τόπους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.
  • Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 01-04-2023

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς από το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 02-04-2023

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 03-04-2023

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια πιθανώς να είναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 04-04-2023

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-04-2023

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική και νότια χώρα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share