Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών τον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου - Όσα υποστήριξε στον ανακριτή

«Κανείς δεν μπορεί να δικαστεί εκ των προτέρων»

30 Μαρτίου 2023 23:52
Τέμπη: Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών τον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου - Όσα υποστήριξε στον ανακριτή
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο «κάδρο» των ευθυνών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται ότι έβαλε τον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ κατά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή.

Ο επιθεωρητής κατέθεσε υπόμνημα περίπου 100 σελίδων, στο οποίο φέρεται να ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως δεν γνώριζε ότι το Intercity είχε καθυστέρηση περίπου μίας ώρας και ότι ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου όφειλε να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα για την καθυστέρηση.

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο σταθμάρχης της Λάρισας, που έχει προφυλακιστεί, δεν είχε εκπαιδευτεί από εκείνον. Σε ό,τι αφορά τις βάρδιες είπε πως ο ίδιος τις καταρτίζει αλλά εγκρίνονται από διευθυντή κυκλοφορίας.

«Το μόνο το οποίο μπορώ να σας πω, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να δικαστεί εκ των προτέρων. Δεν έχουμε καν απόδοση κατηγορίας επ' αυτού, δεν εμπεριέχεται στο κατηγορητήριο. Μόνο αυτό μπορώ να σας πω δημόσια, ό,τι έγινε είναι δύο μέρες μετά και προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την αποδιδόμενη κατηγορία, είναι μεταγενέστερο και αφού έχει δώσει τρεις καταθέσεις ως μάρτυρας στην τροχαία Λάρισας και αυτοβούλως στην ανακρίτρια Πλημμελειοδικών» υποστήριξε.

Ο κ. Γλύκας στάθηκε, επίσης, στον διαμοιρασμό των ευθυνών σχετικά με το δυστύχημα, αναφέροντας ότι στην πορεία ενδεχομένως θα αποδοθούν ευθύνες και αλλού και, προκειμένου να γίνει αυτό, χρειάζεται αρκετός χρόνος, καθώς υπάρχει πολύς κόσμος για υποστήριξη κατηγορίας.

Τέλος, συμπλήρωσε ότι, με βάση τη γνώση που έχει ο ίδιος, ο εφέτης ανακριτής και η αναπληρώτριά του κινούνται τάχιστα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διερεύνηση θα γίνει πάρα πολύ σωστά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share