Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι

Η φωτιά καίει σε μεγάλη έκταση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

30 Μαρτίου 2023 23:01
Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο στο Σχηματάρι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά σημειώνεται σε εργοστάσιο και πρόκειται για μεγάλη έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR / EUROKINISSI

Στο σημείο έχουν φτάσει οι πρώτες δυνάμεις και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Άφησαν 40 μετανάστες να καούν ζωντανοί σε κέντρο υποδοχής! (Video)

Σαράντα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους χθες Τρίτη (28/3) σε κέντρο υποδοχής στο Μεξικό, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε κελιά όπου βρίσκονταν.

Η φωτιά ξεκίνησε μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο μετανάστευσης που διευθύνεται από το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης στο Σιουδάδ Χουάρες. Οι μετανάστες στις εγκαταστάσεις είχαν τεθεί υπό κράτηση από τις αρχές.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει φύλακες να φεύγουν μόλις ξεκίνησε η πυρκαγιά και να εγκαταλείπουν τους μετανάστες στο έλεός της, την ώρα που οι φλόγες και ο καπνός σκεπάζουν τα πάντα.

Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι οι μετανάστες έβαλαν τη φωτιά για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη απέλασή τους, ωστόσο πρώην κρατούμενοι σε κέντρα υποδοχής δήλωσαν σε αμερικανικά MME ότι όσοι βρίσκονται στα κέντρα υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους και δεν θα μπορούσαν να το έχουν κάνει.

Το βίντεο δείχνει φύλακες να βρίσκονται δίπλα στα κελιά την ώρα που ξεσπούν οι φωτιές, ενώ στη συνέχεια απομακρύνονται από τον χώρο, αφήνοντας κλειδωμένους στα κελιά τούς μετανάστες.

Το βίντεο έφερε στη δημοσιότητα Μεξικανός δημοσιογράφος ο οποίος έκανε λόγο για «έγκλημα».

Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, 29 από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία σε «κρίσιμη - σοβαρή κατάσταση». 68 άνδρες από την Κεντρική Αμερική και τη Νότια Αμερική -κυρίως τη Βενεζουέλα- κρατούνταν στις εγκαταστάσεις. Η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης της Γουατεμάλας επιβεβαίωσε ότι 28 από τους νεκρούς ήταν πολίτες της.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της χώρας, που έχει ξεκινήσει έρευνα, 13 άνθρωποι ήταν από την Ονδούρα, 12 από το Σαλβαδόρ, 12 Βενεζουελάνοι, ένας Κολομβιανός και ένας από τον Ισημερινό.

Η πυρκαγιά, μια από τις φονικότερες στη χώρα εδώ και χρόνια, σημειώθηκε, ενώ ΗΠΑ και Μεξικό επιχειρούν να καταστείλουν τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στα κοινά τους σύνορα, που έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share