Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χειμωνιάτικο «συνονθύλευμα» από τον Σάκη Αρναούτογλου - «Από την Δευτέρα βροχές, χιόνια και...»

Η αναλυτική πρόγνωση του μετεωρολόγου

29 Μαρτίου 2023 18:05
Χειμωνιάτικο «συνονθύλευμα» από τον Σάκη Αρναούτογλου - «Από την Δευτέρα βροχές, χιόνια και...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου για τη νέα αλλαγή του καιρού που έρχεται από την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα. Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός μέχρι και το Σαββατοκύριακο (1-2/4), πριν τα φαινόμενα επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Με την ευκαιρία, δείτε την αναλυτική πρόγνωση από την Χριστίνα Σούζη.

Στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως τα επόμενα 24ωρα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, με τον υδράργυρο θα φτάνει το Σαββατοκύριακο ακόμη και στους 24 βαθμούς, ωστόσο από το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά η αλλαγή του καιρού.

Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, σχεδόν όλη η χώρα θα έχει αξιόλογες βροχές, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα θα κρατήσουν έως τις 4 με 5 Απριλίου, ενώ αξιόλογες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί νοτιάδες που ενδέχεται να φτάσουν ακόμη και τα 8 Μποφόρ, ενώ θα ευνοηθεί και η μεταφορά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού:

«Ανάσταση» από τα Μερομήνια - Ο καιρός από το Μεγάλο Σάββατο και μετά θα...

Ο Μάρτιος «αποφασίζει» να μας αποχαιρετήσει με σημαντική βελτίωση του καιρού τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου, μετά την κακοκαιρία express που πλήττει την χώρα από χθες. Πως θα πορευτεί ο καιρός μέχρι το Πάσχα; Τα Μερομήνια έχουν την απάντηση. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για το πρώτο 12ήμερο του Απριλίου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023 – Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Είναι ώρα να αποχαιρετήσουμε τον χειμώνα. Ο Απρίλιος του 2023 αναμένεται σε γενικές γραμμές να είναι καλός και ανοιξιάτικος. Άρχισε να «μυρίζει» άνοιξη.

Ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου συνεχίζει να είναι καλός με ελάχιστες βροχές. Ήλιος με λίγα σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες ● Καλός καιρός την Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου) στις 09.04.2023. Όλη η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινάει τη Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 θα έχει καλές καιρικές συνθήκες.

Πρώτη Ανάσταση το Μεγάλο Σάββατο (15.04.2023) ο καιρός θα είναι πολύ καλός με θερμοκρασία γύρω στους 20°C και ανέμους από 3 Bf έως 4 Bf. Θα κάνουμε Πάσχα (16.04.2023) με πολύ καλό καιρό.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

«Ανάσταση» από τα Μερομήνια - Ο καιρός από το Μεγάλο Σάββατο και μετά θα...

ΜΑΪΟΣ 2023

Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές.

Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Στα τέλη του Μαίου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share