Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2023

ΕΥΠ-ΕΛΑΣ: Έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής σε Ομόνοια και Λιόσια – Προσήχθησαν 15 με 20 άτομα

Ραγδαίες εξελίξεις

29 Μαρτίου 2023 14:32
ΕΥΠ-ΕΛΑΣ: Έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής σε Ομόνοια και Λιόσια – Προσήχθησαν 15 με 20 άτομα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εφόδους σε Ομόνοια και Λιόσια πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική μετά τις συλλήψεις των δύο ατόμων, πακιστανικής καταγωγής, για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική έκανε αρχικά έλεγχο στο διαμέρισμα που έμεναν οι δύο συλληφθέντες όταν έρχονταν στην Αθήνα, στην Ομόνοια. Στη συνέχεια έγινε έδαφος σε κτίσμα κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στα Λιόσια.

Στο συγκεκριμένο κτίσμα δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, ωστόσο προσήχθησαν 15 με 20 άτομα που βρέθηκαν στο σημείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι δύο συλληφθέντες επιχειρούσαν να στρατολογήσουν ομοεθνείς τους ωστόσο δεν είχαν βρει ανταπόκριση. Με την ευκαιρία, δείτε πόσο «παζάρευαν» οι δύο Πακιστανοί τον κάθε νεκρό.

ΕΥΠ-ΕΛΑΣ: Πώς έγινε η επιχείρηση στο σπίτι του Πακιστανού τρομοκράτη στην Ζάκυνθο

Στην Ζάκυνθο έμενε ο ένας από τους δύο Πακιστανούς που συνελήφθησαν στις 28 Μαρτίου ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου, που σχεδίαζε χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Η επιχείρηση σύλληψής του έγινε αιφνιδιαστικά πριν 4 εβδομάδες.

Ήταν 5:30 το πρωί, πριν περίπου ένα μήνα, όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πλαισιωμένοι από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έσπασαν ξαφνικά την πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες που σχεδίαζαν να αιματοκυλήσουν το κέντρο της Αθήνας χτυπώντας εβραϊκό εστιατόριο. Υπό άκρα μυστικότητα και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, οι αστυνομικοί είσέβαλλα στο σπίτι στην Ζάκυνθο και συνέλαβαν τον ένα από τους δύο Πακιστανούς, χωρίς αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

Η ΕΡΤ εξασφάλισε φωτογραφίες του σπιτιού που ζούσε ο ένας εκ των δύο Πακιστανών 25 και 29 ετών, που συνελήφθησαν μετά τις συντονισμένες επιχειρήσεις της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 25χρονο που που είχαν διατυπώσει πρόθεση για δολοφονίες και απαγωγές ατόμων σε απομονωμένα σημεία της επικράτειας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα πληρώνονταν με 16.000 ευρώ το κεφάλι, γι αυτό και σχεδίαζαν μαζικό χτύπημα με εκρηκτικά ή αέριο.

ΕΥΠ-ΕΛΑΣ: Έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής σε Ομόνοια και Λιόσια – Προσήχθησαν 15 με 20 άτομα


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες ζούσαν και εργάζονταν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, ενώ το τελευταίο διάστημα είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Ομόνοιας. «Εγκέφαλος» του δικτύου, που κινούσε τα νήματα, φέρεται, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, να ήταν άνδρας πακιστανικής καταγωγής με έδρα το Ιράν.

Οι συλληφθέντες προέρχονται από την ίδια περιοχή, το χωριό Σαργκόντα και παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ. Εκτός από το κομμάτι των κατοπτεύσεων είχαν διαπιστώσει πρόθεση για δολοφονίες και απαγωγές ατόμων σε απομονωμένα σημεία της επικράτειας.

Είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

ΕΥΠ-ΕΛΑΣ: Έφοδοι της Αντιτρομοκρατικής σε Ομόνοια και Λιόσια – Προσήχθησαν 15 με 20 άτομα

«Είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ εκ μέρους της Μοσάντ. Όπως επισημαίνει, ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό.

Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share