Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αστυνομική επιχείρηση στην Ηλεία: Πέντε συλλήψεις - Θα «χτυπούσαν» τα ΕΛΤΑ του Πύργου

Ετοίμαζαν χτύπημα

29 Μαρτίου 2023 13:22
Αστυνομική επιχείρηση στην Ηλεία: Πέντε συλλήψεις - Θα «χτυπούσαν» τα ΕΛΤΑ του Πύργου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/3), σε περιοχή του δήμου Ήλιδας, όπου συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, στο «παρά πέντε» πριν από μεγάλο «χτύπημα» το οποίο ετοίμαζαν στο κέντρο του Πύργου.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Υπόθεση που θυμίζει σενάριο ταινίας - Έχασε στον τζόγο 1.800 ευρώ και σκηνοθέτησε ληστεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, η πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τ.Α. Ήλιδας, στην οποία συνέδραμαν, δυνάμεις της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ Ηλείας και αστυνομικών από την Αχαΐα, ξεκίνησε στις 5.00 π.μ., με έφοδο σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, κοντά στα Δουνέικα, όπου βρέθηκαν και τα όπλα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ανάμεσα στους συλληφθέντες – τέσσερις Έλληνες και ένας Αλβανός - είναι ένας διαβόητος κακοποιός με καταγωγή από την Ηλεία, ο οποίος εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες απασχολεί τις αρχές, ενώ έχει φυλακιστεί και στο παρελθόν. Ο ίδιος, φέρεται να προσπάθησε να το σκάσει, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, όμως οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, τον σταμάτησαν.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν πιστόλια, ένα κλεμμένο ΙΧ, κουκούλες, γάντια, και μπιτόνια με βενζίνη, την οποία πιθανόν να χρησιμοποιούσαν για να βάλουν φωτιά στο όχημα.

Αστυνομική επιχείρηση στην Ηλεία: Πέντε συλλήψεις - Θα «χτυπούσαν» τα ΕΛΤΑ του Πύργου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ετοίμαζαν χτύπημα

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά τους, διαπίστωσαν πως οι συλληφθέντες ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα, τις επόμενες ημέρες στον Πύργο, και πιο συγκεκριμένα στα ΕΛΤΑ.

Τρομοκρατική επίθεση: Στέκι εκατοντάδων ανθρώπων το εστιατόριο-στόχος στου Ψυρρή - «Ευχαριστούμε τις ελληνικές αρχές», δήλωσε ραβίνος

Στέκι εκατοντάδων πολιτών είναι το εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας, που μπήκε στο στόχαστρο δύο Πακιστανών, που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε επιθέσεις στην Ελλάδα.

Ραβίνος, που βρέθηκε το πρωί στο συγκεκριμένο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή προκειμένου να προσευχηθεί, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι σε καθημερινή βάση γύρω στα 70 με 80 άτομα επισκέπτονται το κατάστημα, κάτι που δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας που, ευτυχώς, αποφεύχθηκε.

Ακόμη, δήλωσε ότι είναι συγκλονισμένος με όσα αποκαλύφθηκαν, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στις ελληνικές αρχές για τη σύλληψη των δύο Πακιστανών.

Δείτε το βίντεο:

Σε κατάσταση συναγερμού οι ελληνικές αρχές

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε κατάσταση συναγερμού μετά τη σύλληψη των δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν επίθεση για λογαριασμό του Ιράν στο εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στου Ψυρρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στην αρχή, ενώ η ΕΥΠ προχωράει ήδη τις έρευνες, σε συνεργασία και με άλλες ξένες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τρομοκρατικού δικτύου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share